Page 1 of 1

Boller

Posted: Mon 4. Jun 2007 17:59
by CXEC
Anvend en almindelig tebolle opskrift put en del havregryn i, økologisk majsmel og almindeligt hvedemel, spelt mel, samt revet gulerod. Man kan også med held komme All Bran Regular i!

[b:8c3cc6583c]Altså The boller:[/b:8c3cc6583c]

25 gr. gær
2 dl. mælk eller vand
2 stk æg
1 tsk salt
1 spsk sukker
1/2 stk stødt kardemomme
125 gr. blødt smør
450 mel - tag mindre mel og kom havregryn, økomajs mel, gulerod og All Bran Regular i[b:8c3cc6583c]

Sådan gør du:[/b:8c3cc6583c]
Pisk gær, æg og mælk sammen med en røre maskine eller el pisker/håndmixer. Tilsæt salt, sukker og kardemomme samt så meget mel at dejen minder om stiv havregrød. Tilsæt det bløde smør og slå det længe ind i dejen ved høj hastighed. Tilsæt nu så meget mel at dejen bliver blød og lækker ig den lige akkurart slipper skålen. Anvendes håndmixer gøres dejen færdig på bordet.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. slå luften ud og lav/form bollerne, sæt dem til at hæve igen.
Bag ved 200 grader i ca. 15 minutter. Kan pensles.

Kan også laves til brød og kan fryses.

Velbekomme