Vis ubesvarede indlæg | Vis aktive emner * Arcade    Dato og tid er tors 23. nov 2017 05:42



Svar på emne  [ 8 indlæg ] 
 rugbrød med mange kerner 
Forfatter besked
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs 29. nov 2005 11:53
Indlæg: 11902
Geografisk sted: Århus
Indlæg rugbrød med mange kerner
Inspireret af Mogens's rugbrød som jeg fandt på en wwwside, har jeg efterhånden udviklet mit eget rugbrød. Jeg synes det er rigtig godt - og hele familien spiser det osse med stor fornøjelse.
Det er endda nemt at lave.

Here we go:

1 kop knækkede rugkerner
½ kop hørfrø
½ kop græskarkerner
½ kop solsikkefrø
3 kopper kogende vand.
1 spsk salt
1spsk olivenolie (eller avocado-olie, når det er til at købe for penge)
Kernerne overhældes med det kogende vand. Salt og olivenolie tilsættes. Rør rundt. Lad stå til vandet er lunkent.

Herefter tilsættes følgende ingredienser:
1 kop surdej
1 kop hvedemel
1 kop rugmel.
Dejen røres til alting er jævnt fordelt.
Tag en kop dej fra til næste bagnings surdej og fordel resten af dejens i en brødform.
Glat overfladen, pensl med vand og lad dejen hæve 6-18 timer under et fugtigt viskestykke - alt efter temperatur og almindelig timing eller mangel på samme.

Brødet sættes i en 225 grader varm ovn, som omgående skrues ned til 200 grader og bages i 70 minutter, vendes omgående ud af formen og pensles med et tyndt lag smeltet smør.
Køler af under den omvendte form eller under et viskestykke.

_________________
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.


søn 21. mar 2010 19:22
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: man 21. nov 2005 14:26
Indlæg: 9091
Geografisk sted: Point of no return!
Indlæg Re: rugbrød med mange kerner
Pensles med smeltet smør? :ehh: Sikkert lækkert og er der en forklaring?

_________________
Venlige tanker

CXEC



"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates


man 22. mar 2010 17:38
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs 29. nov 2005 11:53
Indlæg: 11902
Geografisk sted: Århus
Indlæg Re: rugbrød med mange kerner
Ja, der er endda en god forklaring......hvis du undlader at pensle det en enkelt gang, så får du forklaringen helt automatisk!
:lea:

_________________
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.


ons 24. mar 2010 21:10
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs 29. nov 2005 11:53
Indlæg: 11902
Geografisk sted: Århus
Indlæg Re: rugbrød med mange kerner
det her er bare VERDENS BEDSTE RUGBRØD. Basta.
:elsk:

_________________
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.


tirs 3. dec 2013 01:34
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: fre 18. nov 2005 09:33
Indlæg: 8008
Geografisk sted: 3905, Nuussuaq, Grønland
Indlæg Re: rugbrød med mange kerner
Altså...
Generelt er rugbrød jo bare bygget af skønherlighed!

Hvis man synes, brødet er for blegt, og man bare ikke kan leve med det, der der en god og naturlig løsning:
Tilsæt masser af valnøddekerner.

Nemmere løsning:
Sovsekulør.

*Spiser hjemmebagt rugbrød med laks*

_________________
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!


tirs 3. dec 2013 18:41
Profil Hjemmeside
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs 29. nov 2005 11:53
Indlæg: 11902
Geografisk sted: Århus
Indlæg Re: rugbrød med mange kerner
dette brød bliver faktisk ret mørkt "helt af sig selv"

_________________
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.


tirs 3. dec 2013 21:43
Profil
Administrator
Brugeravatar

Tilmeldt: lør 2. jul 2011 18:26
Indlæg: 3801
Indlæg Re: rugbrød med mange kerner
Eller maltsirup eller maltmel... for farven...

Jeg elsker den sprøde skorpe på rugbrød...

_________________
Raxacoricofallapatorius


ons 4. dec 2013 21:58
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: fre 18. nov 2005 09:33
Indlæg: 8008
Geografisk sted: 3905, Nuussuaq, Grønland
Indlæg Re: rugbrød med mange kerner
Hmm, maltsirup og maltmel.
Det har jeg ikke set heroppe...

Men så må jeg klare mig uden.
Nu er der kerner i blød, og så skal der bages brød i morgen! :aribeth:

_________________
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!


tirs 10. dec 2013 23:27
Profil Hjemmeside
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Svar på emne   [ 8 indlæg ] 

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Danish translation by Olympus DK Team