Bløde burger/sandwich/hotdogbrød med en fin gylden skorpe.
Mere mad end købestads, ikke så hårdt og uspiseligt som hippe caféburgere...
Ingredienser:
25 gram gær
5 dl vand, kogt og afkølet til lunken tilstand
75 gram sukker
2 tsk groft salt
75 gram smeltet smør
550 gram hvedemel
250 gram grovmel (jeg kan godt lide at bruge Urtekrams fuldkornsemmer- og-speltblanding)
1 æg
2 spsk vand
Sesamfrø
Sådan gør du:
Rør gær ud i vand.
Tilsæt sukker, salt, smeltet smør og mel.
Ælt dejen blank og glat (tak for hjælpen, Kenwood!).
Lad dejen hæven 1 time på køkkenbordet.
Rul dejen ud til 0,5-1 cm tykkelse og stik "kager" ud der er ca 10 cm i diameter.
Lad dem hæve på bagepladen ca 1 time.
Pensl med æg pisket med vand.
Drys med sesam.
Kan også formes til hotdogbrød eller baguettes.
Bag 8-12 min. til de er gyldne.
Bløde burgerboller/hodtogbrød
Bløde burgerboller/hodtogbrød
- Ninie.
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!