Olivenkartoffelmos

Post Reply
Deerhunter

Olivenkartoffelmos

Post by Deerhunter »

Inden de nye kartofler er klar, kan man sagtens bruge de sørgelige rester til noget fornuftigt. Olivenkartoffelmos er godt til vildsvin, men kan sikkert også bruges til andet kød med kraftig smag.

Befri de sorte oliven for sten. Blend dem til en fin masse med olivenolien.

Bag kartoflerne møre i ovnen og mas dem gennem en si i en gryde. Varm mælk og piskefløde. Olivenolien og den varme mælk og piskefløde piskes sammen og tilsættes mosen under kraftig omrøring. Hold mosen varm.

Rør olivenmassen i den varme kartoffelmos under kraftig omrøring. Tilsæt eventuelt yderlig piskefløde til den rette konsistens er opnået.

Smag til med revet muskatnød, havsalt og peber.

200 g. kartofler
½ dl. mælk
1 dl. piskefløde
Ca. ½ dl. olivenolie
ca. 75 g. sorte oliven m/sten
Muskatnød
Himalaya salt
Friskkværnet peber

Olivenkartoffelmos bør serveres i et lågfad.
Post Reply