Kartoffelmos med selleri
Posted: Sat 26. Apr 2008 18:54
Kartoffelmos med selleri er særdeles velegnet som tilbehør til hårvildt, men nok mest i vinterhalvåret. Opskriften er beregnet til 2 sultne personer, men man kan bare gange op eller ned efter behov.
200 g. kartofler
200 g. rodselleri
ca. 75 g. feta
1 stor klat smør
½ sødmælk og ½ piskefløde efter behov
En håndfuld finthakkede soltørrede tomater
Salt og peber.
Kartoflerne skrælles og skæres i ensartede størrelser og koges helt møre uden salt. Samme procedure for rodsellerien. Regn med at rodsellerien skal koge lidt længere end kartoflerne. Det kan derfor anbefales at skære rodsellerien i mindre stykker for at få samme kogetid.
Vandet hældes fra grøntsagerne.
Sellerien skal efter endt kogning inddampes for at fjerne mest muligt vand for ikke mosen skal blive for tynd.
Kartoflerne moses gennem en si med en træske - plastik knækker for nemt, og fetaen smuldres i. Mælk og smør tilsættes, men ikke mere end hvad der skal til for at mosen kan bearbejdes. Der røres grundigt til fetaen er smeltet.
Rodselleri moses på samme måde, men uden tilsætning af noget som helst. Sellerimosen tilsættes lidt ad gangen til kartoffelmosen indtil den ønske smag er opnået - husk at selleri smager af meget.
Mosen skal nu være meget tyk, så piskefløden og resten af smørret tilsættes herefter til den rette konsistens er opnået - og så skal der piskes til mosen er fløjlsblød. Den færdige mos smages til med salt og peber og koges op inden serveringen.
Kartoffelmosen serveres i et lågfad og pyntes med de finthakkede soltørrede tomater.
200 g. kartofler
200 g. rodselleri
ca. 75 g. feta
1 stor klat smør
½ sødmælk og ½ piskefløde efter behov
En håndfuld finthakkede soltørrede tomater
Salt og peber.
Kartoflerne skrælles og skæres i ensartede størrelser og koges helt møre uden salt. Samme procedure for rodsellerien. Regn med at rodsellerien skal koge lidt længere end kartoflerne. Det kan derfor anbefales at skære rodsellerien i mindre stykker for at få samme kogetid.
Vandet hældes fra grøntsagerne.
Sellerien skal efter endt kogning inddampes for at fjerne mest muligt vand for ikke mosen skal blive for tynd.
Kartoflerne moses gennem en si med en træske - plastik knækker for nemt, og fetaen smuldres i. Mælk og smør tilsættes, men ikke mere end hvad der skal til for at mosen kan bearbejdes. Der røres grundigt til fetaen er smeltet.
Rodselleri moses på samme måde, men uden tilsætning af noget som helst. Sellerimosen tilsættes lidt ad gangen til kartoffelmosen indtil den ønske smag er opnået - husk at selleri smager af meget.
Mosen skal nu være meget tyk, så piskefløden og resten af smørret tilsættes herefter til den rette konsistens er opnået - og så skal der piskes til mosen er fløjlsblød. Den færdige mos smages til med salt og peber og koges op inden serveringen.
Kartoffelmosen serveres i et lågfad og pyntes med de finthakkede soltørrede tomater.