Græskarmarmelade (som smager MEGET bedre end det lyder!!)
1 kilo græskar kød.
2 store æbler med kraftig smag
4 appelsiner.
2 fede og lækre vanillestænger
Æbler og appelsiner skylles godt. Alt skæres i små stykker - appelsinerne i MEGET små stykker (under 1 cm på hver led), med skal og det hele, vanillestængerne i meget-meget-små stykker (omkring 3-4 mm) - og puttes i gryden med en lillebitte smule vand - bare lige så det ikke koger på bunden.
Sættes over på svag varme og koges i smadder - det kan godt tage lang tid, før alt er kogt helt blødt.
Tilsæt herefter 1-1½ kilo sukker (rør- eller roe- efter behag) alt efter hvor sure appelsinerne og æblerne var.
Kog igen under svag varme indtil marmeladen er ravfarvet og lækker.
Annettes græskarmarmelade
Annettes græskarmarmelade
Don't blame gravity on me.. I voted for velcro!
Annettes græskarmarmelade
Husk nu marmeladen, mens græskarrene er billige og flotte!
:ide:
Den smager altså rigtig godt!
:aribeth:
:ide:
Den smager altså rigtig godt!
:aribeth:
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
- Pilevadgaard
- Posts: 464
- Joined: Sun 18. Nov 2007 22:14
Re: Annettes græskarmarmelade
Det er vi lige igang med og skal lave, ungerne har lavet flotte lygter :)
Skal der ikke det der pulver i, som i ex jordbærmarmelade? Det der gør det tykt, mener det hedder marlelit ??
Skal der ikke det der pulver i, som i ex jordbærmarmelade? Det der gør det tykt, mener det hedder marlelit ??
Re: Annettes græskarmarmelade
nej, det bliver tykt helt af sig selv!
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
- Pilevadgaard
- Posts: 464
- Joined: Sun 18. Nov 2007 22:14
Re: Annettes græskarmarmelade
Tak :)
Det smger dælme godt... fik pandekager med det i i aftes
Det smger dælme godt... fik pandekager med det i i aftes
Re: Annettes græskarmarmelade
I forhold til den anden opskrift er der mere citrus i denne her..... Mon ikke lidt revet ingefær ville gøre opskriften godt?
Re: Annettes græskarmarmelade
Nu står den ude på komfuret og simrer - hvis nu det er riiiigtig lækkert, så har vi heldigvis meget mere græskar tilbage!
- Ninie.
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!