Page 1 of 3

stegt blomkål

Posted: Sat 10. Nov 2007 23:33
by annetteB
Som overskriften siger er det næsten flovt at sætte en opskrift ind på noget så simpelt - men det smager sk... godt enten som seperat grøn ret eller som tilbehør til fx. karryretter:

Ingredienser:
1 blomkålshoved.
1 tsk olie (sesamolie eller tidselolie eller anden neutral olie)
maldon salt.
evt lidt sesamfrø.

Fremgangsmåde:
Skær blomkålen i bittesmå buketter.
- man kan osse bruge noget af stokken, den skal i så fald skæres i små terninger.

Varm olien godt op i en wok, dyb pande eller lignende med sliplet-belægning. Smid blomkålsbuketterne ned i den hede olie og rist dem til de er gennemvarme og let brunede hist og her. Rist evt en lille smule sesamfrø med de sidste 30 sekunder.
drys med maldon salt efter smag.

Det smager fantastisk godt. Jeg kan nemt komme til at spise et halvt blomkålshovede på den måde - helt uden andet til.
:roed:

stegt blomkål

Posted: Sat 10. Nov 2007 23:40
by 99E
Fremragende!
Det må åprøves, vi (aka. Mikkel & jeg) mangler altså lidt gode opskrifter med blomkål.

stegt blomkål

Posted: Sun 11. Nov 2007 09:39
by aribeth
Det lyder sgu godt!!

Mon det dur som tilbehør til Mortensand som vi skal spise i aften?

Katrine

stegt blomkål

Posted: Sun 11. Nov 2007 22:26
by CXEC
Lyder interessant, ville som udgangspunkt kun spise blomkål koldt, men dette her må næsten prøves.

stegt blomkål

Posted: Sun 11. Nov 2007 23:05
by Lena
Uhmmm........ det er da helt sikkert - dét skal prøves.......... Jeg er vild med blomkål........... rå, kogt, revet og blancheret og måske også stegt......?

stegt blomkål

Posted: Mon 12. Nov 2007 08:11
by annetteB
[quote:8c8bf218dc]Jeg er vild med blomkål........... [/quote:8c8bf218dc]

Det er jeg osse!
:aribeth:

stegt blomkål

Posted: Mon 12. Nov 2007 14:36
by HHansen
[quote:b8ce55efa2="atengstedt"] enten som seperat grøn ret [/quote:b8ce55efa2]

Plejer blomkål ikke at være hvide???

:hhansen:

Lyder måske lækkert. Jeg er glad for kogt blomkål. Og stuvet blomkål. Men jeg HADER rå blomkål.. De stegte, hvordan er de i konsistensen? Som gummi ligesom de rå? Eller bløde og møre som de kogte?

stegt blomkål

Posted: Mon 12. Nov 2007 18:23
by Lena
Uhmmmmmmm...........................

Der gled et halvt blomkål ned sammen med karbonaden............ Jeg havde ikke nogle sesamfrø, men prøvede med lidt solsikkefrø......... ikke dårligt - ikke dårligt..............

stegt blomkål

Posted: Mon 12. Nov 2007 19:15
by annetteB
HHansen:
De er bløde udenpå og sprøde inde i midten...hvis du vil have dem helt bløde, så steger du dem bare lidt længere!
:ide:

stegt blomkål

Posted: Tue 13. Nov 2007 21:52
by HHansen
Ok, jeg overgiver mig... har spist et halvt blomkål med ristede pinjekerner :aribeth:
Sammen med en grill røget ørred med rejesovs. Mums!!!!