Page 1 of 1

Falaffel

Posted: Wed 30. May 2007 14:39
by Susmh
Endnu en Nørrebro opskrift.
Falaffel er en fantastisk ting, vi spiser det i stedet for frikadeller og gerne i pitabrød.

Falaffel opskriften har jeg helt selv hugget og syntes den er genial så det må i leve med.
De vigtigste ting i den er at der skal bruges frisk persille og MEGET af det.
Jeg bruger normalt 1 eller 2 bundter persille af det man kan købe i supermarkedet.
Derudover skal der absolut ikke spares på krydderierne og især ikke chilien.

Kikærter er billige herinde på Nørrebro og koster ikke særligt meget som tørrede.

Kikærter skal koges møre og gerne noget bløde til denne opskrift.
Man kan enten koge dem længe, ca. 1½ time, eller sætte dem i blød natten over og så koge den i kortere tid ca. 1 time.


440 g kogte kikærter, evt. fra ds.
1 stort bundt persille, gerne bredbladet
80 g løg
40 g forårsløg
2-3 store fed hvidløg
2 tsk paprika
1/2 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk salt
1/2 tsk peber eller chilipulver
1/2 tsk bagepulver
6 tsk mel (30 g)
1/2 dl vand

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og lad maskinen køre, til du har en jævn fars. Den skal ikke blive for fin, så bliver de klæge, det er langt bedre hvis der er kikærte klumper i. Lad den hvile tildækket i køleskabet i 1/2-1 time. Den skulle nu være så fast, at du kan forme den til valnøddestore kugler. Pres farsen godt sammen. Der skulle komme ca. 30 stk ud af portionen. Steg dem på en varm teflonpande eller pandefolie – pres dem lidt flade. Brug evt. 5 g olie (1 tsk) til at stege i.