Page 1 of 1

Grøn Pesto...

Posted: Sun 27. May 2007 10:08
by aribeth
[b:a5d0eec4b2]Tilberedningstid: [/b:a5d0eec4b2] 10 minutter

[b:a5d0eec4b2]Antal personer retten er beregnet til: [/b:a5d0eec4b2] 2-4

[b:a5d0eec4b2]Ingredienser: [/b:a5d0eec4b2]
En potte basilikum, i Fakta og Netto koster de kun 7 kr.
Pinjekerner, ca. en halv til en tredjedel pose.
Parmesanost, blokost, omkring 50-100 g
et fed hvidløg
lidt peber
lidt salt
olivenolie
evt. en spsk. citronsaft

[b:a5d0eec4b2]Fremgansmåde - for dummies: [/b:a5d0eec4b2]
Klip eller riv alle bladene af en potte basilikum, put det i en blender eller i en skål hvis du har en stavblender. Hæld pinjekernerne ned oveni, sammen med parmesanosten. Osten behøver du ikke at have revet inden, det ordner blenderen for dig. Put hvidløg i, en smule peber og en smule salt, citronsaften, og det der svarer til 4-5 spsk olivenolie. BLEND.
Ønsker du pestoen mere tynd kan du efterfølgende hælde mere olivenolie i eller lidt pastavand hvis du koger pasta.

[b:a5d0eec4b2]Særligt at være opmærksom på: [/b:a5d0eec4b2]
Pesto er genialt som sauce til pasta, til at vende kartofler i, til brug i salater, til stegte grøntsager, til kogte grøntsager, til kød, ja til alt. Og det kan holde sig flere dage i køleren så det er fremragende istedet for ketchup på pastaen hvis madlavningen skal være MEGET nem.
Man kan også bruge persille i stedet for basilikum, eller halv af hver.

[b:a5d0eec4b2]Fryseegnet/ikke-fryseegnet[/b:a5d0eec4b2]
Ikke fryseegnet.

Grøn Pesto...

Posted: Sun 27. May 2007 13:25
by CXEC
Basilikum
Oregano
Timian
salvie
Salt
Peber
Pinjekerner efter smag
Soltørrede tomater
1 fedhvidløg
Olivenolie

Samme fremgangsmåde som den ovenfor stående. Er man vild med Persille kan det også anvendes.

Ellers samme anvendelses område som ovenfor nævnt og samme holdbarhed. Jeg vil dog mene at det strækker til flere end to personer!

Grøn Pesto...

Posted: Mon 28. May 2007 15:54
by CXEC
Skal også nok lave en tråd til denne ovenstående opskrift.