Hvidkålssalat med avocado og hytteost
Posted: Tue 26. Nov 2013 01:01
Til 2-3 personer
Du skal bruge
300 gram hvidkål
1 porre á 200 gram
0,5 spsk groft salt
100 gram hytteost
1-2 avocadoer
1 dl belugalinser
1 dl vilde ris
Macademianøddeolie eller anden olie, der er velegnet til stegning ved høje temperaturer.
Sådan gør du:
Snit kål og porre meget tyndt (jeg brugte mandolinjernet på 1,5 mm-pladen).
Drys med salt, vend, lad trække ca. 10 minutter.
Skyl derefter i iskoldt vand og lad dryppe af/pres vandet fra.
Kog 1 dl belugalinser i lidt over dobbelt så meget vand, til de er møre. hæld vandet fra og lad dryppe af.
Varm imens macademiaolien op ved høj varme i en tykbundet gryde. Når den er klar til det, smider du risene og steger dem i den meget varme olie til de begynder at poppe.
Skræl avocadoerne og skær dem i tern eller lange skiver eller hvad du nu synes om.
Anretning:
Læg kål/porrer i bunden af et fad. Drys med linserne, derefter avocado og klatter af hytteost.
Pynt med poppede ris (server resten af risene i en skål ved siden af).
Spises fx til en stor, saftig bøf, til lammekoteletter ell. lign.
Du skal bruge
300 gram hvidkål
1 porre á 200 gram
0,5 spsk groft salt
100 gram hytteost
1-2 avocadoer
1 dl belugalinser
1 dl vilde ris
Macademianøddeolie eller anden olie, der er velegnet til stegning ved høje temperaturer.
Sådan gør du:
Snit kål og porre meget tyndt (jeg brugte mandolinjernet på 1,5 mm-pladen).
Drys med salt, vend, lad trække ca. 10 minutter.
Skyl derefter i iskoldt vand og lad dryppe af/pres vandet fra.
Kog 1 dl belugalinser i lidt over dobbelt så meget vand, til de er møre. hæld vandet fra og lad dryppe af.
Varm imens macademiaolien op ved høj varme i en tykbundet gryde. Når den er klar til det, smider du risene og steger dem i den meget varme olie til de begynder at poppe.
Skræl avocadoerne og skær dem i tern eller lange skiver eller hvad du nu synes om.
Anretning:
Læg kål/porrer i bunden af et fad. Drys med linserne, derefter avocado og klatter af hytteost.
Pynt med poppede ris (server resten af risene i en skål ved siden af).
Spises fx til en stor, saftig bøf, til lammekoteletter ell. lign.