Page 1 of 2

Frikadeller fra en oldgammel kogebog

Posted: Mon 6. Jul 2009 21:39
by HHansen
Da det i dag for første gang er lykkedes for mig at lave gode frikadeller (det tog så 44 år at lære) og jeg derefter pralede med det på Facebook, så blev jeg så også nødt til at skrive opskriften ind her... Minna plagede :linski:

Opskriften er fra en meget pædagogisk kogebog fra 1951 - der er f.eks også opskrift på hvordan man laver kaffe og te.. :hhansen:

Jeg har ganget den lidt op for vi laver store portioner - jeg brugte:

900 g hakket svinekød
144 g mel
2 dl mælk
3½ tsk salt
Peber.. ved ikke hvor meget.
180 g løg, finthakket
3 æg

Det hele blev kørt sammen med håndmixeren. Længe.

Og da jeg også har fået en ny god pande - så skete det fantastiske.. Frikadellerne smagte GODT og de var perfekt brune og med sprød stegeskorpe som jeg kan lide dem :jeanie:

Image


Nu mangler jeg bare at finde ud af at lave en sovs til frikadeller, som smager af andet end mel og kraftterninger :ehj:

Re: Frikadeller fra en oldgammel kogebog

Posted: Tue 7. Jul 2009 12:21
by CXEC
PUEHA Helle! Fy, skamme sig. :brok: Nu sidder jeg og bliver HELT sulten og det har INTET at gøre med at jeg ikke har spist morgenmad endnu, bilder jeg mig da ind :lea:

Sauce: Tag og brug den pande de er stegte i uden at tørre den af og kom lidt fløde på, evt. hvad du ellers plejer at bruge til at lave sauce med stadig på panden, ellers tør jeg væde på at Annette kan et eller andet smart trick!

Re: Frikadeller fra en oldgammel kogebog

Posted: Thu 9. Jul 2009 12:28
by KatieKat
Det lyder ligesom mormors frikadeller. Jeg kunne heller ikke lave frikadeller før søde mormor skrev ned hvad hun gør.

I lidt mindre målestok til den knap så store eller forslugne familie :hhansen: lyder opskriften:

500 g hakket gris
2 æg
50 g mel
2 tsk salt
1 tsk peber
1 dl mælk
1 revet løg

Re: Frikadeller fra en oldgammel kogebog

Posted: Sat 11. Jul 2009 12:26
by CXEC
Gud, I bruger jo ren Gris! :-o

Re: Frikadeller fra en oldgammel kogebog

Posted: Sat 11. Jul 2009 12:31
by aribeth
VILDT JA!!! :linski:

Til frikadeller bruger jeg altid kun gris... i øvrigt synes jeg også det meste kalvekød er stærkt opreklameret... kedeligt i smagen... jeg er til ungdyr eller voksne dyr, og jeg gider ærlig talt ikke blande hakket kalv i mit svinekød. Men til krebinetter JOW...



Katrine

Re: Frikadeller fra en oldgammel kogebog

Posted: Sat 11. Jul 2009 12:40
by aribeth
det gør jeg heller ikke Ped... frikadunser bliver bare lavet...


Katrine

Re: Frikadeller fra en oldgammel kogebog

Posted: Sat 11. Jul 2009 14:04
by KatieKat
Jeg har alligevel aldrig før oplevet nogen blive chokeret over at man bruger svinekød til frikadeller?

Re: Frikadeller fra en oldgammel kogebog

Posted: Sat 11. Jul 2009 18:38
by HeidiO
KatieKat wrote:Jeg har alligevel aldrig før oplevet nogen blive chokeret over at man bruger svinekød til frikadeller?


Det har jeg godt nok heller ikke - frikadeller er også lavet af svinekød hos os.

Re: Frikadeller fra en oldgammel kogebog

Posted: Mon 21. Sep 2009 15:39
by HHansen
Jeg mener nu også at frikadeller er lavet af svinekød.

Forloren hare kan jeg gå med til at lave af kalv/flæsk.. Og HVIS jeg kunne finde på at lave karbonader ville jeg måske også bruge kalv/flæsk til dem. Men det laver jeg nok ikke...

Re: Frikadeller fra en oldgammel kogebog

Posted: Mon 21. Sep 2009 15:49
by aribeth
frikadeller er flæsk... karbonader/krebinetter er kalv/flæsk ... forloren hare er kalv/flæsk....



... sådan er det herhjemme.... :-)



Katrine