Vis ubesvarede indlæg | Vis aktive emner * Arcade    Dato og tid er fre 24. nov 2017 00:17



Svar på emne  [ 2 indlæg ] 
 Svinekæber i stærk øl salvie, citron og stegte persillerod 
Forfatter besked
Brugeravatar

Tilmeldt: fre 18. nov 2005 09:34
Indlæg: 4457
Geografisk sted: Kbh N
Indlæg Svinekæber i stærk øl salvie, citron og stegte persillerod
Svinekæber i stærk øl med salvie, citron og stegte persillerødder
6 personer hovedret

Her bliver den stegt – men den kan sagtens koges
Persillerødderne kan ristes hurtigt i klaret smør og derefter bages færdige

· 1 kg svinekæber
· 2 guldøl
· krafturter: 1 fenikkelknold, 1 gulerod, 1 løg,
1 selleri
· persillestilke, laurbærblade
· 1 bdt salvie
· ½ spsk koriandefrø
· 1 tsk fennikelfrø
· 1 citron
· 1 spsk kapers
· 1 stort bananskalotteløg
· smør
· havsalt
· peber fra kværn
· sukker
· 600 gr persillerødder

Skræl persillerødderne. Skær dem i knap 1 cm tykke meget skrå, lange skiver. Rist koriander og fennikelfrø på en tør pande til de begynder at skifte farve. Skær det gule af citronens skal af. Hak det fint sammen med kapers, salvieblade og skalotteløg. Puds kæberne helt fri for sener og fedt - medmindre altså din slagter har gjort det for dig. Gør krafturterne i stand og skær dem i mindre stykker. Brun kæber og urter let i lidt smør hver for sig, i en tykbundet gryde. Krydr med salt og peber. Kom begge dele i gryden, hæld øllet over og evt vand så det dækker. Kog op og skum urenhederne fra. Tilsæt salviestilke, laurbær, persillestilke og de tørristede krydderier. Lad retten simre 4-5 kvarter til kæberne er helt møre. Tag kæberne op sigt skyen. Smid alt det afkogte bort. Kog persillerødderne skyen 3-4 minutter. Tag dem op. Kog skyen ind til 3-4 dl. Smag den til med salt, peber, citronsaft og sukker. Kom persillerødderne og kæberne i skyen sammen med halvdelen af citronskal-salvie-kapers-skalotteløgs blandingen. Kog skyen op igen. Kværn peber og drys lidt havsalt og resten af citronskalsblandingen udover serveringsskålen eller udover hver portion hvis du serverer direkte i tallerkner.

Glæd dig til kæberne. Spis dem for eksempel med kartoffelmos og i hvert fald godt brød og meget gerne kvædechutney eller fennikelrelish til.
Kartoffelmosens konsistens afhænger af egenskaberne hos den kartoffel du anvender. En sort som King Edward regnes principielt for gode mosekartofler. Men ærligt talt så smager kartoffelmos dejligt uanset hvilken velsmagende kartoffel du anvender til projektet. Hvis du ønsker at spare på smørret når du laver traditionel mos så kom mindre eller slet intet i. Men krydr så med ekstra muskatnød. Såvel kartoflernes kogevand som mælk er efter min smag glimrende alt rigeligt til at mose kartoflerne i. Noget helt andet er at kartoffelsne er en meget fornem erstatning for kartoffelmos. Du skal bruge et specielt jern med en masse huller i. Når du presser kogte kartofler gennem jernet kom de ud som nyfalden sne. Du skal spise dem med det samme. Brug en eventuel rest til at gøre dit næste brød mere saftigt eller til at give din næste suppe en tættere tekstur.


tors 5. feb 2009 13:15
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs 29. nov 2005 11:53
Indlæg: 11902
Geografisk sted: Århus
Indlæg Re: Svinekæber i stærk øl salvie, citron og stegte persillerod
mmmmmhhhh!!
:aribeth:

_________________
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.


lør 7. feb 2009 00:31
Profil
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Svar på emne   [ 2 indlæg ] 

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Danish translation by Olympus DK Team