Page 1 of 1

skinkemignon med bacon, svampe og krydderurter

Posted: Thu 21. Jun 2007 22:41
by annetteB
[b:83000d7c17]tilberedningstid:[/b:83000d7c17] 45 minutter.

[b:83000d7c17]Ingredienser:[/b:83000d7c17]
2 skinkemignon, pænt afpudset.
Bacon i tynde skiver (for én gangs skyld er væmmeligt slasket færdigpak-bacon mest anvendeligt...det er nemlig mere elastisk end GOD bacon)
smør
tørrede svampe
rosmarin
timian
havsalt
sort peber.
vand.

[b:83000d7c17]til sovsen:[/b:83000d7c17]
rødvin
ekstra vand - evt kogevand fra kartofler
fløde
evt maizenamel.

[b:83000d7c17]Fremgangsmåde:[/b:83000d7c17]
Knus de tørrede svampe til smulder i en morter eller hak dem i persillehakker/foodprocessor. Svampene skal IKKE udblødes.

Drys svampesmulder, salt, peber og krydderurter i et godt lag ud på et stort skærebrædt eller et stykke bagepapir.

Vend mignonstegene i urte/svampeblandingen - tryk godt til, de skal ende med at være dækket overalt af et jævnt lag.

Vikl nu stegene tæt ind i baconskiver.
Stræk baconskiverne lidt imens, så de sidder stramt om stegen.

Brun de baconindpakkede stege i lidt smør i en dyb sauterepande eller slowcooker. Giv dig god tid, de skal være jævnt og fint brune hele vejen rundt - det tager vel et kvarters tid. Hæld vand ved, så der står 1-1½ cm vand i bunden af panden/slowcookeren.

Læg låg på og skru ned for varmen, så de kun småkoger - eller smid panden/cookeren MED låg på i ovnen v/175 grader, midt i ovnen.
de skal have ca 25 minutter herefter.

(jeg plejer at prikke til dem med en finger og mærke om de føles OK - de skal være møre og gennemstegte, men stadig saftige - kloge folk der kan finde deres stegetermometer og få det til at virke kan sikkert have glæde af at bruge dét.)

Tag stegene op af gryden og hold dem varme på et fad.
Tilsæt rødvin og vand lad skyen koge godt igennem - montér med en lille slat fløde.
Hvis du ønsker en lidt tykkere sovs kan den med fordel jævnes med maizena udrørt i lidt vand.

[b:83000d7c17]Tilbehør:[/b:83000d7c17]
Som man behager. Nye kartofler har aldrig gjort nogen fortræd.
Tværtimod.

[b:83000d7c17]Andet[/b:83000d7c17]
Rester er glimrende som pålæg - når først de er kolde kan de skæres i forbavsende tynde skiver.

skinkemignon med bacon, svampe og krydderurter

Posted: Mon 25. Jun 2007 23:21
by CXEC
Lyder ...... :aribeth: :aribeth: behøver jeg sige mere?