Vis ubesvarede indlæg | Vis aktive emner * Arcade    Dato og tid er tirs 21. nov 2017 03:02



Svar på emne  [ 2 indlæg ] 
 skinkemignon med bacon, svampe og krydderurter 
Forfatter besked
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs 29. nov 2005 11:53
Indlæg: 11902
Geografisk sted: Århus
Indlæg skinkemignon med bacon, svampe og krydderurter
[b:83000d7c17]tilberedningstid:[/b:83000d7c17] 45 minutter.

[b:83000d7c17]Ingredienser:[/b:83000d7c17]
2 skinkemignon, pænt afpudset.
Bacon i tynde skiver (for én gangs skyld er væmmeligt slasket færdigpak-bacon mest anvendeligt...det er nemlig mere elastisk end GOD bacon)
smør
tørrede svampe
rosmarin
timian
havsalt
sort peber.
vand.

[b:83000d7c17]til sovsen:[/b:83000d7c17]
rødvin
ekstra vand - evt kogevand fra kartofler
fløde
evt maizenamel.

[b:83000d7c17]Fremgangsmåde:[/b:83000d7c17]
Knus de tørrede svampe til smulder i en morter eller hak dem i persillehakker/foodprocessor. Svampene skal IKKE udblødes.

Drys svampesmulder, salt, peber og krydderurter i et godt lag ud på et stort skærebrædt eller et stykke bagepapir.

Vend mignonstegene i urte/svampeblandingen - tryk godt til, de skal ende med at være dækket overalt af et jævnt lag.

Vikl nu stegene tæt ind i baconskiver.
Stræk baconskiverne lidt imens, så de sidder stramt om stegen.

Brun de baconindpakkede stege i lidt smør i en dyb sauterepande eller slowcooker. Giv dig god tid, de skal være jævnt og fint brune hele vejen rundt - det tager vel et kvarters tid. Hæld vand ved, så der står 1-1½ cm vand i bunden af panden/slowcookeren.

Læg låg på og skru ned for varmen, så de kun småkoger - eller smid panden/cookeren MED låg på i ovnen v/175 grader, midt i ovnen.
de skal have ca 25 minutter herefter.

(jeg plejer at prikke til dem med en finger og mærke om de føles OK - de skal være møre og gennemstegte, men stadig saftige - kloge folk der kan finde deres stegetermometer og få det til at virke kan sikkert have glæde af at bruge dét.)

Tag stegene op af gryden og hold dem varme på et fad.
Tilsæt rødvin og vand lad skyen koge godt igennem - montér med en lille slat fløde.
Hvis du ønsker en lidt tykkere sovs kan den med fordel jævnes med maizena udrørt i lidt vand.

[b:83000d7c17]Tilbehør:[/b:83000d7c17]
Som man behager. Nye kartofler har aldrig gjort nogen fortræd.
Tværtimod.

[b:83000d7c17]Andet[/b:83000d7c17]
Rester er glimrende som pålæg - når først de er kolde kan de skæres i forbavsende tynde skiver.

_________________
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.


tors 21. jun 2007 22:41
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: man 21. nov 2005 14:26
Indlæg: 9091
Geografisk sted: Point of no return!
Indlæg skinkemignon med bacon, svampe og krydderurter
Lyder ...... :aribeth: :aribeth: behøver jeg sige mere?

_________________
Venlige tanker

CXEC



"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates


man 25. jun 2007 23:21
Profil
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Svar på emne   [ 2 indlæg ] 

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Danish translation by Olympus DK Team