Vis ubesvarede indlæg | Vis aktive emner * Arcade    Dato og tid er tirs 21. nov 2017 02:59



Svar på emne  [ 5 indlæg ] 
 gryderet ala kurt petersen 
Forfatter besked
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs 29. nov 2005 11:53
Indlæg: 11902
Geografisk sted: Århus
Indlæg gryderet ala kurt petersen
Min far (Kurt Petersen) lavede god mad. Mange af hans kødretter indeholdt som væsentlig ingrediens udover kødet ½ flaske rødvin og ungerne herhjemme har livet igennem kendt kraftig rødvinsbaseret sovs med champignon'er i som "morfarsovs" hvorfor jeg fandt det indlysende at opkalde denne gryderet efter min far. Han ville have syntes at den var fremragende...og havde sikkert (som jeg også gør) drukket et glas eller to af rødvinen mens madlavningen stod på.....Ingen grund til at en åbnet flaske skulle stå og tage skade!

Ingredienser:
150 gram økologisk bacon
4 små zittauerløg
2 gulerødder
et stykke knoldselleri omtrent på størrelse med 1½ gulerod.
600 gram mellemskært dansk kalvekød (jeg plejer at bruge bov, som jeg pedantisk skærer hinder af - det er meget billligt lige i tiden og der er ikke meget spild)
½ flaske rødvin (resten drikkes under tilberedningen og til maden)
½ glas ribsgele
500 gram champignon
smør til stegning, en sjat fløde til at montere sovsen med
12-14 enebær
2 laurbærblade
1½ tsk timian
sort peber
urtesalt, evt lidt alm salt


Bacon skæres i små tern og steges sprøde. Læg baconternene over i en gryde og steg i baconfedtet de finthakkede zittauerløg og de groftrevne gulerødder og selleri.
Over i gryden med grønsagerne.
Kog stegepanden af med et glas rødvin, smid det over bacon og grønsager i gryden.

Skær 600 gram mellemskært kalvekød i små tern og brun dem i smør på stegepanden.
Krydr med urtesalt og friskkværnet sort peber. Læg køddet over i gryden til grønsagerne.
Kog stegepanden af igen med et nyt glas rødvin og hæld afkoget i gryden sammen med knuste enebær, laurbærblade og timian. Hæld mere rødvin på, smut et halvt glas ribsgele oveni - og lad det hele simre til køddet kan tygges med øjenvipperne og grønsagerne er kogt ud og har jævnet sovsen.
I mens brunes 500 gram rensede og skivede champignoner i en lille klat smør - og man skræller kartofler og koger kartoffelmos. Til slut puttes svampene i sovsen og koger med i et par minutter, smid en lille sjat fløde efter dem ned i gryden og evt et par dråber kulør, hvis ikke sovsen er fint brun af sig selv. Er sovsen for tyk kan den tyndes op med lidt af kartoffelvandet.

drik det sidste rødvin til maden......eller åbn en ny flaske, hvis der gik svind i den første under madlavningen.
Der er til et sted mellem 6 og 8 mennesker, alt efter hvor sultne de er og om der skal være rester til madpakker dagen efter.

_________________
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.


tors 11. nov 2010 20:57
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: lør 29. sep 2007 20:48
Indlæg: 3359
Indlæg Re: gryderet ala kurt petersen
:aribeth:
:druk:

Den skal prøves.......... både med kalv og rådyr............


tors 11. nov 2010 21:05
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs 29. nov 2005 11:53
Indlæg: 11902
Geografisk sted: Århus
Indlæg Re: gryderet ala kurt petersen
jeg tror den vil være FREMragende med rådyr....men jeg gad altså ikke at køre ud i håbet om at køre ét over- ikke i det her vejr!

_________________
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.


tors 11. nov 2010 21:40
Profil
Indlæg Re: gryderet ala kurt petersen
mmmh det lyder godt!


der vil nok gå et par flasker eller 4 her... :hhansen:


fre 12. nov 2010 09:51
Brugeravatar

Tilmeldt: fre 18. nov 2005 09:33
Indlæg: 8008
Geografisk sted: 3905, Nuussuaq, Grønland
Indlæg Re: gryderet ala kurt petersen
Der er ikke SÅ meget kød, der ikke vinder ved at blive simret sammen med en halv flaske rødvin.

_________________
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!


fre 12. nov 2010 10:41
Profil Hjemmeside
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Svar på emne   [ 5 indlæg ] 

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Danish translation by Olympus DK Team