Page 1 of 1

Hvid labskovs.

Posted: Sun 10. Jan 2010 15:08
by Anja
Klump af okse eller andet billigt kød.

Kartofler, det skal være en sort der nemt koger ud, ikke asparges og lign. nye kartofler er spild af god grøntsag.

Peberkorn

Laurbær.

Skær kødet i tern af ca. 5x5 cm.

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.

Sæt en gryde vand i kog, når vandet koger giver du kødet 5 min. hvorefter du tager det op, skifter vand og skyller kødet fri for urenheder under den kolde hane.

Kom kartofler, kød, laurbærblade og hele peberkorn i gryden, dæk med vand.

DU MÅ ENDELIG IKKE SALTE RETTEN FØR TIL ALLER SIDST; SÅ KAN KARTOFLERNE OG KØDET IKKE KOGE UD.

Lad retten simre ca. 3 timer, den er færdig når kødet kan røres til strimler og kartoflerne let mases ud.

Det kan være nødvendigt at tilsætte ekstra vand undervejs eller til sidst.

Smag til med salt inden servering.

Server med groft rugbrød, rødbeder, purløg og en smørklat.

Re: Hvid labskovs.

Posted: Sun 10. Jan 2010 16:48
by Lena
Mon ikke kan lave det med rådyr?

Re: Hvid labskovs.

Posted: Sun 10. Jan 2010 21:39
by Anja
Jep skipperlabskovs.

Man kan lave det med alt kød, men der er ingen grund til at bruge kvalitetskød (eller de bedste udskæringer) da det skal koge så længe at alt bliver mørt.

Re: Hvid labskovs.

Posted: Sun 10. Jan 2010 21:53
by Lena
Kartofler der koger i 3 timer, vil vel koge ud uanset hvilken sort det er........?

Re: Hvid labskovs.

Posted: Sun 10. Jan 2010 22:38
by aribeth
men nogle kartofler bliver bare lidt slimede synes jeg...?


Jeg har lige fået en helvedes masse bov... jeg tror vi skal have labskovs...
'


Katrine

Re: Hvid labskovs.

Posted: Sun 10. Jan 2010 22:43
by Lena
Tjah, jeg ved det ikke, jeg har aldrig kogt kartofler i 3 timer............ :hhansen:

Re: Hvid labskovs.

Posted: Sun 10. Jan 2010 23:14
by annetteB
labskovs er GODT!
Hvis man gerne vil have lidt tygning i kartoflerne, så kan man nøjes med at putte halvdelen af kartoflerne i med kødet og så putte den sidste halvdel i senere.
:ide:

og så skal der en smørklat på og friskklippet purløg til!! Og rødbeder!!

Re: Hvid labskovs.

Posted: Tue 12. Jan 2010 21:37
by Anja
Nej det er faktisk ikke alle kartoffelsorter der koger ordentligt ud, aspargeskartoflen fx. den er utrolig dårlig til labskovs - slimede kartofler... Det tror jeg altså heller ikke jeg har oplevet...

Re: Hvid labskovs.

Posted: Tue 12. Jan 2010 21:39
by aribeth
det var nok dengang jeg forvekslede fårenosser med kartofler! det behøver vi ikke komem mere ind på så!



Katrine