Vis ubesvarede indlæg | Vis aktive emner * Arcade    Dato og tid er man 20. nov 2017 17:15



Svar på emne  [ 9 indlæg ] 
 Hvid labskovs. 
Forfatter besked
Brugeravatar

Tilmeldt: fre 18. nov 2005 09:34
Indlæg: 4457
Geografisk sted: Kbh N
Indlæg Hvid labskovs.
Klump af okse eller andet billigt kød.

Kartofler, det skal være en sort der nemt koger ud, ikke asparges og lign. nye kartofler er spild af god grøntsag.

Peberkorn

Laurbær.

Skær kødet i tern af ca. 5x5 cm.

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.

Sæt en gryde vand i kog, når vandet koger giver du kødet 5 min. hvorefter du tager det op, skifter vand og skyller kødet fri for urenheder under den kolde hane.

Kom kartofler, kød, laurbærblade og hele peberkorn i gryden, dæk med vand.

DU MÅ ENDELIG IKKE SALTE RETTEN FØR TIL ALLER SIDST; SÅ KAN KARTOFLERNE OG KØDET IKKE KOGE UD.

Lad retten simre ca. 3 timer, den er færdig når kødet kan røres til strimler og kartoflerne let mases ud.

Det kan være nødvendigt at tilsætte ekstra vand undervejs eller til sidst.

Smag til med salt inden servering.

Server med groft rugbrød, rødbeder, purløg og en smørklat.


søn 10. jan 2010 15:08
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: lør 29. sep 2007 20:48
Indlæg: 3359
Indlæg Re: Hvid labskovs.
Mon ikke kan lave det med rådyr?


søn 10. jan 2010 16:48
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: fre 18. nov 2005 09:34
Indlæg: 4457
Geografisk sted: Kbh N
Indlæg Re: Hvid labskovs.
Jep skipperlabskovs.

Man kan lave det med alt kød, men der er ingen grund til at bruge kvalitetskød (eller de bedste udskæringer) da det skal koge så længe at alt bliver mørt.


søn 10. jan 2010 21:39
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: lør 29. sep 2007 20:48
Indlæg: 3359
Indlæg Re: Hvid labskovs.
Kartofler der koger i 3 timer, vil vel koge ud uanset hvilken sort det er........?


søn 10. jan 2010 21:53
Profil
Indlæg Re: Hvid labskovs.
men nogle kartofler bliver bare lidt slimede synes jeg...?


Jeg har lige fået en helvedes masse bov... jeg tror vi skal have labskovs...
'


Katrine


søn 10. jan 2010 22:38
Brugeravatar

Tilmeldt: lør 29. sep 2007 20:48
Indlæg: 3359
Indlæg Re: Hvid labskovs.
Tjah, jeg ved det ikke, jeg har aldrig kogt kartofler i 3 timer............ :hhansen:


søn 10. jan 2010 22:43
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs 29. nov 2005 11:53
Indlæg: 11902
Geografisk sted: Århus
Indlæg Re: Hvid labskovs.
labskovs er GODT!
Hvis man gerne vil have lidt tygning i kartoflerne, så kan man nøjes med at putte halvdelen af kartoflerne i med kødet og så putte den sidste halvdel i senere.
:ide:

og så skal der en smørklat på og friskklippet purløg til!! Og rødbeder!!

_________________
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.


søn 10. jan 2010 23:14
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: fre 18. nov 2005 09:34
Indlæg: 4457
Geografisk sted: Kbh N
Indlæg Re: Hvid labskovs.
Nej det er faktisk ikke alle kartoffelsorter der koger ordentligt ud, aspargeskartoflen fx. den er utrolig dårlig til labskovs - slimede kartofler... Det tror jeg altså heller ikke jeg har oplevet...


tirs 12. jan 2010 21:37
Profil
Indlæg Re: Hvid labskovs.
det var nok dengang jeg forvekslede fårenosser med kartofler! det behøver vi ikke komem mere ind på så!



Katrine


tirs 12. jan 2010 21:39
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Svar på emne   [ 9 indlæg ] 

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Danish translation by Olympus DK Team