osso bucco eller oksebov eller skanker eller lign i stegeso
Posted: Sun 4. Oct 2009 19:43
Når vi skal lave noget rigtig nem mad herhjemme, men det stadig gerne skal være slowfood og smage sindssygt godt, så finder jeg stegesoen frem.
Og så er jeg heldigvis glad for alle de "upopulære" stykker kød, så dem har ejg mange af i fryseren
Idag var det okseskanker der dukkede op af fryserens dyb.
EN pose okseskanker puttes i stegesoen, (frosne eller optøede gør ikke den store forskel her)
Grøntsager der kan passe i: Gulerødder, kartofler, pastinakker, selleri, persillerødder, og egentlig diverse rodfrugter... squash, løg, peberfrugter, tomater, hvidløg, chilier, fennikel, ja stort set whatever...
i dag var det squash, tomater, hvidløg, løg, gulerødder og pastinakker der kom i... skåret i store tern direkte ned i stegesoen, bare med en kniv ovenpå de frosne skanker...
en god sjat rødvin... jeg havde lidt tilbage fra en dunk der havde stået lidt for længe... der var vel 4 glas eller noget tilbage, en stor dusk timian, laurbærblade, peber, røget paprika, salt, og en kop vand.... ind i ovnen med det hele i 5-6 timer.... ved 120 grader... jeg havde det lige ude et par gange undervejs for at spise marven og kigge til det... men det behøver man i princippet ikke...
I virkeligheden kan man sætte det ind fra morgenstunden af, smide en kop vand eller to ekstra i og så tænde på 100 grader... så har man aftensmad 10 timer senere...
det er verdens bedste mad... godt med både ris, kartofler eller pasta til... eller bare godt brød.
Katrine
Og så er jeg heldigvis glad for alle de "upopulære" stykker kød, så dem har ejg mange af i fryseren
Idag var det okseskanker der dukkede op af fryserens dyb.
EN pose okseskanker puttes i stegesoen, (frosne eller optøede gør ikke den store forskel her)
Grøntsager der kan passe i: Gulerødder, kartofler, pastinakker, selleri, persillerødder, og egentlig diverse rodfrugter... squash, løg, peberfrugter, tomater, hvidløg, chilier, fennikel, ja stort set whatever...
i dag var det squash, tomater, hvidløg, løg, gulerødder og pastinakker der kom i... skåret i store tern direkte ned i stegesoen, bare med en kniv ovenpå de frosne skanker...
en god sjat rødvin... jeg havde lidt tilbage fra en dunk der havde stået lidt for længe... der var vel 4 glas eller noget tilbage, en stor dusk timian, laurbærblade, peber, røget paprika, salt, og en kop vand.... ind i ovnen med det hele i 5-6 timer.... ved 120 grader... jeg havde det lige ude et par gange undervejs for at spise marven og kigge til det... men det behøver man i princippet ikke...
I virkeligheden kan man sætte det ind fra morgenstunden af, smide en kop vand eller to ekstra i og så tænde på 100 grader... så har man aftensmad 10 timer senere...
det er verdens bedste mad... godt med både ris, kartofler eller pasta til... eller bare godt brød.
Katrine