Chili con Carne

Post Reply
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Chili con Carne

Post by 99E »

[b:010a7b7452]Ingredienser:[/b:010a7b7452]
2 spsk. olie
1 stort løg, hakket
1 rød og 1 grøn peberfrugt i tern.
Chili
Cayennepeber
1 tsk stødt kommen (Plejer jeg at udelade - for det har vi ikke...)
1 tsk hvidløgssalt
1 tsk oregano
Salt og peber
1 kg magert, hakket oksekød
1-2 dåse hakkede tomater
1 af de "store" dåser tomatpure
800 gram bønner - jeg bruger gerne en blanding af hvide bønner, kidneybønner, brune bønner og sorte bønner.
1 dåse majs

Jeg tilsætter gerne: 4 revne gulerødder eller andre rodfrugter.

[b:010a7b7452]
Fremgangsmåde:
Dagen før: [/b:010a7b7452]
Sæt bønner i blød - der skal ende med at være de der 800 gram, så sæt omtrent den halve mængde tørrede i blød i riiigeligt vand.

Opverm olien i en stor (!!!) gryde og tilsæt løg, peberfrugter og chili og svits til løgene er bløde. Rør cayennepeber, kommen, hvidløgssalt (eller 3-4 oliesyltede hvidløgsfed), salt, oregano og peber i. Lad krydderierne svitses lidt her - før kødet tilsættes. Sørg for at få brunet alt kødet grundigt. Tilsæt herefter tomater, gulerødder og bønner, og lad simre under låg ca. 15 minutter. Tilsæt majsen og lad simre i yderligere 5 minutter, så smagsstofferne blandes. Er retten stadig for våd - så lad koge uden log, til væsken er dampet af.

[b:010a7b7452]Jeg kan også finde på at tilsætte:[/b:010a7b7452]
Soya-stykker - de der tørrede dimser, der ikke er tofu
Soyabønner
Flere revne grøntsager/rodfrugter, eller hakkede i "tern".

[b:010a7b7452]Fryseegnet?[/b:010a7b7452]
I dén grad.
Pakkes i portionsposer med fx ris - så er det lige til at tage op og smide i micro-ovnen. Mikkel bruger ofte at tage den slags portionsposer med som madpakke og bare varme når han er på arbejde.
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
User avatar
Ms Strangefield
Posts: 1561
Joined: Thu 28. Feb 2008 16:29

Chili con Carne

Post by Ms Strangefield »

:respekt:

Tak. Jeg plejer bare at bune lidt kød, smide nogle bønner (fra dåse) ved, tomatpure og hakkede tomater, og lidt krydderier, og thats it. Det der ser mere... autentisk ud.
:lol:
http://thehorrorhorseshow.blogspot.com
User avatar
KatieKat
Posts: 8308
Joined: Sun 20. Nov 2005 17:14

Chili con Carne

Post by KatieKat »

Man også sagtens bruge bønner fra dåse, Det gjorde jeg da jeg lavede det i weekenden. Jeg skyllede bare den der ækle sovs de flyder rundt i af.

Den smager i øvrigt ret godt.
Don't blame gravity on me.. I voted for velcro!
Post Reply