Page 1 of 2

Græsk farsbrød

Posted: Tue 21. Oct 2008 21:22
by 99E
[b:e3a263c8df]Tilberedningstid:[/b:e3a263c8df]
Det tog jeg da ikke tid på!
Nok en times tid eller så.

[b:e3a263c8df]Antal personer retten er beregnet til: [/b:e3a263c8df]
3-4

[b:e3a263c8df]Ingredienser: [/b:e3a263c8df]
1 mediumstort løg.
300 gram hakket oksekød.
2 æg
Noget mel
5 soltørrede tomater
Et par små håndfulde sorte oliven
Lidt feta, lad os sige ca 100 gram.
5-6 skiver bresola (oksekødspølse)
Hvidløg efter smag
Salt og peber
Tomatpure
3/4 pakke bacon

[b:e3a263c8df]Fremgansmåde - for dummies: [/b:e3a263c8df]
Løg, oliven, hvidløg og soltørrede tomater hakkes.

Blandes med hakket oksekød og æg til en fars, tilsæt mel til det har en passende konsistens.

Tilsæt i samme ombæring salt og peber efter smag - jeg vil skyde på en halv til en hel tsk salt er passende.

Snup et ildfast fad og fór det med bagepapir. Så er det lettere at gøre rent og meget lettere at få farsbrødet ud.

Put ca. halvdelen af farsen i fadet. Læg herpå bresola og smuldret feta (og brug noget ordentlig feta, ikke det der klamme apetina eller salattern eller hvad de kalder det, ikke?!).

Fordel resten af farsen ovenpå.

Smør toppen af farsbrødet med et tyndt lag tomatpure eller ketchup.
Læg bacon ovenpå.

Bages ved et par hundrede grader (eller stod ovnen mon kun på 175?) indtil baconen er sprød og lækker.

Tilbehør: Kartoffelmos og tomatsalat passer fint til.

[b:e3a263c8df]Særligt at være opmærksom på: [/b:e3a263c8df]
Hvis man er kræsen på det punkt kan fetaen godt udelades. Men det smager altså godt.
Man kan sikkert også snildt udelade bresola og bacon, men så begynder det altså at være kedeligt...

Samme fars kan sikkert udmærket bruges til "græske oksekødsfrikadeller" eller sådan noget.

Græsk farsbrød

Posted: Thu 23. Oct 2008 16:55
by CXEC
For mit vedkommende er det ikke fetaen der skræmmer, men de der oliven :opkast: Kan de undlades? :heidio: Ellers lyder det nemlig lækkert! Yay!

Græsk farsbrød

Posted: Thu 23. Oct 2008 20:29
by KatieKat
Prøv ad Celeste. Ninie vil aldrig opdage det.

Græsk farsbrød

Posted: Thu 23. Oct 2008 20:38
by HeidiO
Jeg kan ikke lide oliven i hel tilstand. Men hvis de er hakkede og fyldt i et farsbrød, så synes jeg de giver en rigtig god krydret smag.

Så du kunne også prøve at putte dem i en del af farsen - tænk hvis du synes det smager godt :aribeth:

Græsk farsbrød

Posted: Thu 23. Oct 2008 22:57
by 99E
Oliven er gode.
Man bliver SKUDT. hvis man laver farsbrødet uden oliven.
Ploff! Skudt.
Lige dér.

Arj - man kan sikkert godt undlade oliven. HVis man virkelig vi.
Men hvis man fx bruger Netto's billige sorte oliven, så er det en meget mild smag, man får.

Græsk farsbrød

Posted: Fri 24. Oct 2008 08:13
by aribeth
[quote:5142ab2cd2]Netto's billige sorte oliven, så er det en meget mild smag, man får.
[/quote:5142ab2cd2]

urk... kunstigt indfarvet polystyren....


:linski:


Katrine

Græsk farsbrød

Posted: Fri 24. Oct 2008 10:40
by 99E
[quote:401329c174]urk... kunstigt indfarvet polystyren....
[/quote:401329c174]
Ja, men udmærkede som "tilvænningsoliven" eller hvis man kun ønsker en mild smag.
En god oliventapenade er helt sikkert lækrere smagsmæssigt.
Eller gode, sorte oliven.

Græsk farsbrød

Posted: Fri 24. Oct 2008 10:55
by aribeth
jeg synes ikke de er gode som tilvænningsoliven... hvis jeg ikke havde smagt oliven før og fik sådan en i munden så ville jeg ALDRIG spise en oliven igen!! Puha adder badder... så hellere spise de grønne!


Katrine

Græsk farsbrød

Posted: Fri 24. Oct 2008 18:10
by CXEC
Hahahahaha I er sku sjove er I! :viben: :viben: :viben: :viben:

Oliven er altså bare ikke mig. Sådan er vi så forskellige. Kæresten laver af og til krydrede græskedeller de er gode og uden Oliven. :linski:

Græsk farsbrød

Posted: Fri 24. Oct 2008 18:12
by 99E
Når jeg lige tænker mig om - så tror jeg også der var et skvæt basilikum i, og noget timian.