Vis ubesvarede indlæg | Vis aktive emner * Arcade    Dato og tid er ons 13. dec 2017 01:40



Svar på emne  [ 14 indlæg ]  Gå til side 1, 2  Næste
 Græsk farsbrød 
Forfatter besked
Brugeravatar

Tilmeldt: fre 18. nov 2005 09:33
Indlæg: 8008
Geografisk sted: 3905, Nuussuaq, Grønland
Indlæg Græsk farsbrød
[b:e3a263c8df]Tilberedningstid:[/b:e3a263c8df]
Det tog jeg da ikke tid på!
Nok en times tid eller så.

[b:e3a263c8df]Antal personer retten er beregnet til: [/b:e3a263c8df]
3-4

[b:e3a263c8df]Ingredienser: [/b:e3a263c8df]
1 mediumstort løg.
300 gram hakket oksekød.
2 æg
Noget mel
5 soltørrede tomater
Et par små håndfulde sorte oliven
Lidt feta, lad os sige ca 100 gram.
5-6 skiver bresola (oksekødspølse)
Hvidløg efter smag
Salt og peber
Tomatpure
3/4 pakke bacon

[b:e3a263c8df]Fremgansmåde - for dummies: [/b:e3a263c8df]
Løg, oliven, hvidløg og soltørrede tomater hakkes.

Blandes med hakket oksekød og æg til en fars, tilsæt mel til det har en passende konsistens.

Tilsæt i samme ombæring salt og peber efter smag - jeg vil skyde på en halv til en hel tsk salt er passende.

Snup et ildfast fad og fór det med bagepapir. Så er det lettere at gøre rent og meget lettere at få farsbrødet ud.

Put ca. halvdelen af farsen i fadet. Læg herpå bresola og smuldret feta (og brug noget ordentlig feta, ikke det der klamme apetina eller salattern eller hvad de kalder det, ikke?!).

Fordel resten af farsen ovenpå.

Smør toppen af farsbrødet med et tyndt lag tomatpure eller ketchup.
Læg bacon ovenpå.

Bages ved et par hundrede grader (eller stod ovnen mon kun på 175?) indtil baconen er sprød og lækker.

Tilbehør: Kartoffelmos og tomatsalat passer fint til.

[b:e3a263c8df]Særligt at være opmærksom på: [/b:e3a263c8df]
Hvis man er kræsen på det punkt kan fetaen godt udelades. Men det smager altså godt.
Man kan sikkert også snildt udelade bresola og bacon, men så begynder det altså at være kedeligt...

Samme fars kan sikkert udmærket bruges til "græske oksekødsfrikadeller" eller sådan noget.

_________________
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!


tirs 21. okt 2008 21:22
Profil Hjemmeside
Brugeravatar

Tilmeldt: man 21. nov 2005 14:26
Indlæg: 9091
Geografisk sted: Point of no return!
Indlæg Græsk farsbrød
For mit vedkommende er det ikke fetaen der skræmmer, men de der oliven :opkast: Kan de undlades? :heidio: Ellers lyder det nemlig lækkert! Yay!

_________________
Venlige tanker

CXEC



"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates


tors 23. okt 2008 16:55
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: søn 20. nov 2005 17:14
Indlæg: 8307
Geografisk sted: Fensmark
Highscores: 3
Indlæg Græsk farsbrød
Prøv ad Celeste. Ninie vil aldrig opdage det.

_________________
Don't blame gravity on me.. I voted for velcro!


tors 23. okt 2008 20:29
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: søn 1. jul 2007 09:37
Indlæg: 2678
Highscores: 2
Indlæg Græsk farsbrød
Jeg kan ikke lide oliven i hel tilstand. Men hvis de er hakkede og fyldt i et farsbrød, så synes jeg de giver en rigtig god krydret smag.

Så du kunne også prøve at putte dem i en del af farsen - tænk hvis du synes det smager godt :aribeth:

_________________
Heidi


tors 23. okt 2008 20:38
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: fre 18. nov 2005 09:33
Indlæg: 8008
Geografisk sted: 3905, Nuussuaq, Grønland
Indlæg Græsk farsbrød
Oliven er gode.
Man bliver SKUDT. hvis man laver farsbrødet uden oliven.
Ploff! Skudt.
Lige dér.

Arj - man kan sikkert godt undlade oliven. HVis man virkelig vi.
Men hvis man fx bruger Netto's billige sorte oliven, så er det en meget mild smag, man får.

_________________
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!


tors 23. okt 2008 22:57
Profil Hjemmeside
Indlæg Græsk farsbrød
[quote:5142ab2cd2]Netto's billige sorte oliven, så er det en meget mild smag, man får.
[/quote:5142ab2cd2]

urk... kunstigt indfarvet polystyren....


:linski:


Katrine


fre 24. okt 2008 08:13
Brugeravatar

Tilmeldt: fre 18. nov 2005 09:33
Indlæg: 8008
Geografisk sted: 3905, Nuussuaq, Grønland
Indlæg Græsk farsbrød
[quote:401329c174]urk... kunstigt indfarvet polystyren....
[/quote:401329c174]
Ja, men udmærkede som "tilvænningsoliven" eller hvis man kun ønsker en mild smag.
En god oliventapenade er helt sikkert lækrere smagsmæssigt.
Eller gode, sorte oliven.

_________________
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!


fre 24. okt 2008 10:40
Profil Hjemmeside
Indlæg Græsk farsbrød
jeg synes ikke de er gode som tilvænningsoliven... hvis jeg ikke havde smagt oliven før og fik sådan en i munden så ville jeg ALDRIG spise en oliven igen!! Puha adder badder... så hellere spise de grønne!


Katrine


fre 24. okt 2008 10:55
Brugeravatar

Tilmeldt: man 21. nov 2005 14:26
Indlæg: 9091
Geografisk sted: Point of no return!
Indlæg Græsk farsbrød
Hahahahaha I er sku sjove er I! :viben: :viben: :viben: :viben:

Oliven er altså bare ikke mig. Sådan er vi så forskellige. Kæresten laver af og til krydrede græskedeller de er gode og uden Oliven. :linski:

_________________
Venlige tanker

CXEC



"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates


fre 24. okt 2008 18:10
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: fre 18. nov 2005 09:33
Indlæg: 8008
Geografisk sted: 3905, Nuussuaq, Grønland
Indlæg Græsk farsbrød
Når jeg lige tænker mig om - så tror jeg også der var et skvæt basilikum i, og noget timian.

_________________
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!


fre 24. okt 2008 18:12
Profil Hjemmeside
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Svar på emne   [ 14 indlæg ]  Gå til side 1, 2  Næste

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Danish translation by Olympus DK Team