Page 1 of 1

kalvetykkam

Posted: Thu 1. May 2008 21:25
by annetteB
Et stk kalvetykkam at snøre.
Brunes derefter pænt på alle sider i smør og krydres med salt og peber.
tages op og lægges på en tallerken et øjeblik.

en håndfuld pillede skalotteløg, tre gulerødder og et knytnævestort stykke rodselleri skæres lidt i stykker og brunes i stegegryden sammen med en ende tørsaltet bacon i tern.

Læg stegen tilbage i gryden til grønsager og bacon.
Hæld et stort glas rødvin over og et halvt glas vand og et par dråber madkulør. Man kan osse lade løgskallerne koge med, hvis man ikke bruger kulør....det er bare så irriterende at skulle pille dem fra senere hen. Tilsæt osse to laurbærblade og evt en kvist timian.

Lad stegen simre 1½-2 timer ved svag varme og under låg til den er gennemstegt og aldeles mør.
tag så stegen op af gryden og hold den varm.

Hæld væden fra de udkogte grønsager og gem den.
Blend grønsager og bacontern til en fin mos.
snit 500 gram champignoner - gerne de store bella gomba.
svits dem i en klat smør i stegegryden til de afgiver væske.
Tilsæt grønsagsmosen. Spæd med væden til sovsen har en passende konsistens. Smag til, måske mangler der salt eller peber.

Serveres med kartoffelsellerimos og syltede tyttebær.

kalvetykkam

Posted: Fri 2. May 2008 12:04
by Kokjo
Haps..... Det lyder virkelig lækkert

kalvetykkam

Posted: Fri 2. May 2008 12:38
by minski
Jeg læste det som kalvetyktarm, men når man læser rigtigt lyder det straks meget bedre! MEGET bedre! :aribeth:

/minski