Page 1 of 1

Chili con Carne

Posted: Mon 17. Dec 2007 00:07
by aribeth
Oksekød... gerne et stykke bov som har været i stegesoen og egentlgi er rester fra dagen i forvejen.

Men ellers kan man bruge småkød eller hakkekød.

Her er den med hakkekød og det er en stor portion!

Brun kødet (godt og vel et kilo) i en tykbundet gryde tilsæt hakket gulerod (to stks), peberfrugter (2 stks), løg(2 stks) og hvidløg(alle dem du har lyst til). og lad det brune mens du tilsætter salt, peber,en pose soltørrede tomater i strimler (ja det holder faktisk i den her ret :linski: ) chiliblanding med spidskommen i, og hakkede jalapeño pebre, (dem der man kan få syltede i glas) så mange du nu synes og har lyst til.
Tilsæt en god sjat Linghams chilisauce eller tabasco sauce.

Dåsetomat puttes i, faktisk er den man kan få med peberfrugt i god til det her, og også den med oregano og basilikum 4 dåser passer nok omtrent. Og så skal der bønner i. Jeg bruger de der chilibønner på dåse når det skal gå hurtigt her er der brugt en dåse chilibønner og to dåser almindelige, en dåse ekstra havde ikke skadet.
Det der med at sætte bønner i blød dagen inden glammer jeg tit og rent faktisk er der noget over de der bønner på dåse som bare passer til chili con carne.

Tilsæt en smule, melassesukker, eller muskovado, omkring en lille teskefuld. (Det runder smagen af chili fint af). En smule muskatnød, og en knivspids kanel. Lad det hele simre mindst en halv times tid. SÅ kunne jeg ikke vente længere, men imorgen bliver den bedre. :linski: :aribeth:

Det kan godt fryses, men det er en god ide at undlade at putte bønner i det hele så... de kan godt blive lidt gnattede af en tur i fryseren.

Katrine