Celestes rødvinsfondue

Post Reply
User avatar
KatieKat
Posts: 8308
Joined: Sun 20. Nov 2005 17:14

Celestes rødvinsfondue

Post by KatieKat »

Ingredienser:

2 kviste rosmarin eller timian
10 stk. peberkorn
1stk. laurbærblad
1 flaske god rødvin
100 g Perleløg
250 g Champingnoner/kantareller
2 stk. Persillerødder
250 g Cherrytomater
400 g mørt Oksekød -mørbrad, filet eller velhængt inderlår.
1 spsk. salt

Fremgangsmåde:
Hæld kogende vand på perleløgene og lad dem trække ca. 5 min. Pil dem. Champignonerne/kantarellerne renses og persillerødderne skæres ud i tynde skiver. Dernæst skyller man cherrytomaterne og skærer kødet i tern.

Kom rødvinen, krydderierne og 1 spiseske salt i en gryde og lad det langsomt koge. Tænd for fonduen. Derefter hælder man rødvinmsmarianden i fonduegryden og lader den småsimre.
Løgene skal ca. have 10 minutter og de andre grønsagerne skal ca. have 5 minutter. Kødet tilbereder man efter eget valg i ca. 2-5 minutter.
Antallet af grøntsager afhænger af hvor mange personer man er (og smag og behag).

Andre grøntsager: Gulerødder, atriskoker, agurk, snack chili, peberfrugter og avocado kan anvendes som tilbehør. Man kan evt. lave en salat til.

Man kan naturligvis servere en lækker sauce til eksempelvis: Bernaise sauce, Rødvisn sauce -alt efter smag og behag.

Velbekomme.
Don't blame gravity on me.. I voted for velcro!
Post Reply