Page 1 of 1

Jordovns steg

Posted: Thu 31. May 2007 19:26
by Jeanie
Man finder en god steg / evt. oksetyndsteg

Stegen krydres og pakkes i staniol
Derefter pakkes den igen ind i et lag våde aviser, og aviserne bindes med bomulds køkkengarn.


Forberedelser!!

Man tænder et godt bål, og får lavet en god bund af gløder, derpå ligger man ca 12-14 sten, på str. med en god stor appelsin, hvis muligt også gerne flade tykke sten. ( OBS aldrig flintesten).
Man fylder godt med brænde på bålet, og stenene varmes nu op, i ca 1-1½ time.

Medens stenene varmes op, graver man ved siden af bålet, et 70 cm dybt hul ca 30 cm i diameter. Gem den opgravede jord lige ved siden af bålet.

Når stenene er "glødende" rages de ud af bålet, og og der kommes et lag sten i bunden af hullet så det dækker jorden i bunden af hullet, derefter placeres den indpakkede steg på stenen og der dækkes med endnu et lag glødende varme sten, herefter dækkes hullet til med jorden, og man skal sørge for, at der ikke kommer damp op nogen steder.Stamp jorden godt til, og tjek at det ikke damper op nogen steder, efter 2 min.
Mærk derefter stedet af, og forlad det blot i ca. 1-2 timer. En steg til ca 4 personer skal have ca. 1 time og 45 minutter.

Forbered Bagekartofler, til at "bage" i gløderne på bålet, vask og pak dem i staniol, de skal bage ca en time alt efter str.

Snit salat, og hyg dig med at vende kartofler og passe bålet!! Samtidig men en evt. god øl eller et glas vin.

Efter bagning af kartofler og snitning af salat, borddækning og hvad der til hører, graves stegen op, pakkes ud og skæres i passende skiver!!

Man kan nu sætte sig ved et bord, eller på et tæppe i haven nær bålet, og indtage et forrygende godt måltid mad.

Bon' appetit :aribeth:

Jordovns steg

Posted: Thu 31. May 2007 20:04
by annetteB
Åhr, dét lyder ellers godt!
:aribeth:

Jordovns steg

Posted: Wed 30. Apr 2008 19:15
by KatieKat
Ja det lyder godt nok lækkert. For slet ikke at tale om at det lyder sjovt at lave.

Jordovns steg

Posted: Wed 30. Apr 2008 20:10
by Kokjo
Ja og hvis man er rigtig sej til bålmad - så laver man en lækker dej med hakkede brændenælder i og bager det i en urtepotte i gløderne.

Det er rigtig sjovt med bålmad.

Jordovns steg

Posted: Wed 30. Apr 2008 21:38
by aribeth
ÅH det er mindst 13 år siden jeg fik jordsteg sidst... det smager genialt!

Det tror jeg jeg skal lave i år... tak for det Jeanie.


Katrine