Pseudoitalienske kødboller med ost
Posted: Sun 27. May 2007 20:16
[b:e0a51e45cc]Tilberedningstid: [/b:e0a51e45cc]45 minutter, vil jeg tro?
[b:e0a51e45cc]Antal personer retten er beregnet til: [/b:e0a51e45cc]6-8
[b:e0a51e45cc]Ingredienser: [/b:e0a51e45cc]
[i:e0a51e45cc]Til kødbollerne:[/i:e0a51e45cc]
600 gram hakket oksekød, eller kalv, eller halvt okse/halvt svin.
2 gule løg, revet på rivejern
1-2 fed knust hvidløg
1 dl rasp eller brødkrumme fra et godt brød.
mælk.
2 æg
friskkværnet peber
salt
basilikum eller merian og stødt laurbærblad.
Ost i terninger. Mozarella er topdollar, men andre oste er også anvendelige.
[i:e0a51e45cc]Til sovsen:[/i:e0a51e45cc]
2-3 dåser flåede hakkede tomater
1-2 hakkede gule løg
1 lille chili
salt
peber
stødt kanel
olivenolie.
[b:e0a51e45cc]Fremgangsmåde - for dummies: [/b:e0a51e45cc]
Put raspen/brødkrummen i en røreskål, hæld mælk over og rør rundt imens - der er mælk nok i, når det hele har konsistens som stiv havregrød.
Tilsæt revet løg, knust hvidløg 1 tsk salt, æg og fars.
Rør det hele sammen med røremaskine (eller gode armmuskler) tilsæt øvrige krydderier og rør igen.
Smag evt på farsen, om den er salt nok og krydret nok.
(muligvis kommer de fra fødevarestyrelsen og giver dig en bøde for at smage på rå fars, men dét må du så leve med. Jeg modtager INGEN erstatningskrav i dén henseende :lea: )
[i:e0a51e45cc]Lad farsen stå imens du laver sovsen:[/i:e0a51e45cc]
hakket løg steges ved svag varme i olivenolie, til det er klart. Tilsæt chili og tomater.
(hvis du smider chilien i som hel frugt er den nemmere at hive op igen, når den har afgivet nok smag. Hvis din mad gerne må være stærk kan du bare hakke hele frugten og smide den i - men så er den ikke så "italiensk" mere)
Kog sovsen godt igennem og smag til med salt, peber og kanel. Sovsen skal være sød, men lidt stærk og med tydelig kanelsmag.
Skær osten i tern på størrelse med yatzyterninger.
Form farsen til kødboller omkring osteterningerne.
Farsen skal omslutte osten HELT ellers bliver det til grat, når bollerne koges.
Læg bollerne ned i tomatsovsen med en ske og lad dem koge for svag varme til de er gennemkogte. Der bliver en del boller, så der er ikke plads i gryden til dem alle på en gang. De færdige boller tages op og lægges i et fladt fad i ét lag og holdes varme i ovnen.
Spæd evt sovsen med lidt vand, hvis den bliver for tynd.
Hæld sovsen over kødbollerne.
[b:e0a51e45cc]Særligt at være opmærksom på: [/b:e0a51e45cc]
Bollerne er gennemkogte når de føles helt faste og osten så småt begynder at sive ud af "samlingerne"
[b:e0a51e45cc]Fryseegnet/ikke-fryseegnet [/b:e0a51e45cc]
Glimrende egnet til frysning. Fadet med boller + sovs kan stilles direkte i ovnen fra fryseren.
[b:e0a51e45cc]Andre ting:[/b:e0a51e45cc]
Krydrer du bollerne med oregano istedet for basilikum, så smager de rigtig godt med fetafyld...men må vel så være pseudogræske istedet for pseudoitalienske?
[b:e0a51e45cc]Tilbehør:[/b:e0a51e45cc]
Pasta, brød og salat, måske?
[b:e0a51e45cc]Antal personer retten er beregnet til: [/b:e0a51e45cc]6-8
[b:e0a51e45cc]Ingredienser: [/b:e0a51e45cc]
[i:e0a51e45cc]Til kødbollerne:[/i:e0a51e45cc]
600 gram hakket oksekød, eller kalv, eller halvt okse/halvt svin.
2 gule løg, revet på rivejern
1-2 fed knust hvidløg
1 dl rasp eller brødkrumme fra et godt brød.
mælk.
2 æg
friskkværnet peber
salt
basilikum eller merian og stødt laurbærblad.
Ost i terninger. Mozarella er topdollar, men andre oste er også anvendelige.
[i:e0a51e45cc]Til sovsen:[/i:e0a51e45cc]
2-3 dåser flåede hakkede tomater
1-2 hakkede gule løg
1 lille chili
salt
peber
stødt kanel
olivenolie.
[b:e0a51e45cc]Fremgangsmåde - for dummies: [/b:e0a51e45cc]
Put raspen/brødkrummen i en røreskål, hæld mælk over og rør rundt imens - der er mælk nok i, når det hele har konsistens som stiv havregrød.
Tilsæt revet løg, knust hvidløg 1 tsk salt, æg og fars.
Rør det hele sammen med røremaskine (eller gode armmuskler) tilsæt øvrige krydderier og rør igen.
Smag evt på farsen, om den er salt nok og krydret nok.
(muligvis kommer de fra fødevarestyrelsen og giver dig en bøde for at smage på rå fars, men dét må du så leve med. Jeg modtager INGEN erstatningskrav i dén henseende :lea: )
[i:e0a51e45cc]Lad farsen stå imens du laver sovsen:[/i:e0a51e45cc]
hakket løg steges ved svag varme i olivenolie, til det er klart. Tilsæt chili og tomater.
(hvis du smider chilien i som hel frugt er den nemmere at hive op igen, når den har afgivet nok smag. Hvis din mad gerne må være stærk kan du bare hakke hele frugten og smide den i - men så er den ikke så "italiensk" mere)
Kog sovsen godt igennem og smag til med salt, peber og kanel. Sovsen skal være sød, men lidt stærk og med tydelig kanelsmag.
Skær osten i tern på størrelse med yatzyterninger.
Form farsen til kødboller omkring osteterningerne.
Farsen skal omslutte osten HELT ellers bliver det til grat, når bollerne koges.
Læg bollerne ned i tomatsovsen med en ske og lad dem koge for svag varme til de er gennemkogte. Der bliver en del boller, så der er ikke plads i gryden til dem alle på en gang. De færdige boller tages op og lægges i et fladt fad i ét lag og holdes varme i ovnen.
Spæd evt sovsen med lidt vand, hvis den bliver for tynd.
Hæld sovsen over kødbollerne.
[b:e0a51e45cc]Særligt at være opmærksom på: [/b:e0a51e45cc]
Bollerne er gennemkogte når de føles helt faste og osten så småt begynder at sive ud af "samlingerne"
[b:e0a51e45cc]Fryseegnet/ikke-fryseegnet [/b:e0a51e45cc]
Glimrende egnet til frysning. Fadet med boller + sovs kan stilles direkte i ovnen fra fryseren.
[b:e0a51e45cc]Andre ting:[/b:e0a51e45cc]
Krydrer du bollerne med oregano istedet for basilikum, så smager de rigtig godt med fetafyld...men må vel så være pseudogræske istedet for pseudoitalienske?
[b:e0a51e45cc]Tilbehør:[/b:e0a51e45cc]
Pasta, brød og salat, måske?