Page 1 of 2

Pseudoitalienske kødboller med ost

Posted: Sun 27. May 2007 20:16
by annetteB
[b:e0a51e45cc]Tilberedningstid: [/b:e0a51e45cc]45 minutter, vil jeg tro?

[b:e0a51e45cc]Antal personer retten er beregnet til: [/b:e0a51e45cc]6-8

[b:e0a51e45cc]Ingredienser: [/b:e0a51e45cc]

[i:e0a51e45cc]Til kødbollerne:[/i:e0a51e45cc]
600 gram hakket oksekød, eller kalv, eller halvt okse/halvt svin.
2 gule løg, revet på rivejern
1-2 fed knust hvidløg
1 dl rasp eller brødkrumme fra et godt brød.
mælk.
2 æg
friskkværnet peber
salt
basilikum eller merian og stødt laurbærblad.
Ost i terninger. Mozarella er topdollar, men andre oste er også anvendelige.

[i:e0a51e45cc]Til sovsen:[/i:e0a51e45cc]
2-3 dåser flåede hakkede tomater
1-2 hakkede gule løg
1 lille chili
salt
peber
stødt kanel
olivenolie.

[b:e0a51e45cc]Fremgangsmåde - for dummies: [/b:e0a51e45cc]
Put raspen/brødkrummen i en røreskål, hæld mælk over og rør rundt imens - der er mælk nok i, når det hele har konsistens som stiv havregrød.
Tilsæt revet løg, knust hvidløg 1 tsk salt, æg og fars.
Rør det hele sammen med røremaskine (eller gode armmuskler) tilsæt øvrige krydderier og rør igen.
Smag evt på farsen, om den er salt nok og krydret nok.
(muligvis kommer de fra fødevarestyrelsen og giver dig en bøde for at smage på rå fars, men dét må du så leve med. Jeg modtager INGEN erstatningskrav i dén henseende :lea: )

[i:e0a51e45cc]Lad farsen stå imens du laver sovsen:[/i:e0a51e45cc]
hakket løg steges ved svag varme i olivenolie, til det er klart. Tilsæt chili og tomater.
(hvis du smider chilien i som hel frugt er den nemmere at hive op igen, når den har afgivet nok smag. Hvis din mad gerne må være stærk kan du bare hakke hele frugten og smide den i - men så er den ikke så "italiensk" mere)
Kog sovsen godt igennem og smag til med salt, peber og kanel. Sovsen skal være sød, men lidt stærk og med tydelig kanelsmag.

Skær osten i tern på størrelse med yatzyterninger.
Form farsen til kødboller omkring osteterningerne.
Farsen skal omslutte osten HELT ellers bliver det til grat, når bollerne koges.

Læg bollerne ned i tomatsovsen med en ske og lad dem koge for svag varme til de er gennemkogte. Der bliver en del boller, så der er ikke plads i gryden til dem alle på en gang. De færdige boller tages op og lægges i et fladt fad i ét lag og holdes varme i ovnen.

Spæd evt sovsen med lidt vand, hvis den bliver for tynd.
Hæld sovsen over kødbollerne.

[b:e0a51e45cc]Særligt at være opmærksom på: [/b:e0a51e45cc]
Bollerne er gennemkogte når de føles helt faste og osten så småt begynder at sive ud af "samlingerne"

[b:e0a51e45cc]Fryseegnet/ikke-fryseegnet [/b:e0a51e45cc]
Glimrende egnet til frysning. Fadet med boller + sovs kan stilles direkte i ovnen fra fryseren.

[b:e0a51e45cc]Andre ting:[/b:e0a51e45cc]
Krydrer du bollerne med oregano istedet for basilikum, så smager de rigtig godt med fetafyld...men må vel så være pseudogræske istedet for pseudoitalienske?

[b:e0a51e45cc]Tilbehør:[/b:e0a51e45cc]
Pasta, brød og salat, måske?

Pseudoitalienske kødboller med ost

Posted: Mon 28. May 2007 15:47
by CXEC
[quote:4fa909d6e6]600 kilo [/quote:4fa909d6e6]

Øhm Anntte, det er godt nok en STOR portion kød? Mente du 600 gram?

Pseudoitalienske kødboller med ost

Posted: Mon 28. May 2007 18:23
by annetteB
Fejlen er straks rettet. Skrev oprindeligt et halvt kilo - og lagde så lige lidt til...uden at ændre betegnelsen!
:mur:

Pseudoitalienske kødboller med ost

Posted: Mon 28. May 2007 18:45
by Birgittekw
Kloge Strigler :aribeth: , af nogle i dette moment ligegyldige årsager, må jeg ikke spise brød, dvs. rasp og for den sags skyld heller ikke pasta.

Hvad kan jeg bruge istædet for rasp i disse herlige pseudo-middelhavs kød boller ?????

Birgitte

Pseudoitalienske kødboller med ost

Posted: Mon 28. May 2007 19:50
by annetteB
[quote:10a6258eef]Hvad kan jeg bruge istædet for rasp i disse herlige pseudo-middelhavs kød boller [/quote:10a6258eef]

Faktisk kan du bruge fint revet squash, hvor du først har klemt væden fra!
:ide:

Bollerne bliver lidt mere usammenhængende = kog FORSIGTIGT og ved meget svag varme, men de smager stadig udmærket.
:aribeth:

Pseudoitalienske kødboller med ost

Posted: Thu 31. May 2007 23:03
by Lone Beck
Kanel??? :afvist:

Jeg formoder ikke at det er et problem at udelade dette i mine ører helt og aldeles upassende krydderi? :ondgrin:

For så lyder det dæleme som mums :aribeth:

Pseudoitalienske kødboller med ost

Posted: Fri 1. Jun 2007 07:38
by annetteB
[quote:9a788c94e3]Jeg formoder ikke at det er et problem at udelade dette i mine ører helt og aldeles upassende krydderi?[/quote:9a788c94e3]

Sikkert ikke. Men nu ER der jo dét ved kanel at det sammen med tomat og basilikum indgår en HIMMELSK symbiose, som du går FULDstændig glip af, hvis du springer det over pga "risengrødsassociationer" eller lignende.

Pseudoitalienske kødboller med ost

Posted: Sat 8. Mar 2008 16:59
by Lisbeth Sejberg
Uha ja kanel sammen med chili i tomatsovs :aribeth: ..... for slet ikke at snakke om at kaste et par stykker mørk chokolade i en chiliret ..... uha det er også godt :slik:
Mvh. Lisbeth

Pseudoitalienske kødboller med ost

Posted: Sat 8. Mar 2008 17:09
by Lisbeth Sejberg
Har lige et spørgsmål .... :ehh: .... Hvis man skal spæde sovsen med vand, hvis den er blevet for TYND, hvad skal man så gøre, hvis den er blevet for TYK ?? .... :lol:

Mvh. Lisbeth

Pseudoitalienske kødboller med ost

Posted: Sat 8. Mar 2008 17:09
by annetteB
Cement, måske?
:lea: