Vis ubesvarede indlæg | Vis aktive emner * Arcade    Dato og tid er tirs 21. nov 2017 06:40



Svar på emne  [ 12 indlæg ]  Gå til side 1, 2  Næste
 Pseudoitalienske kødboller med ost 
Forfatter besked
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs 29. nov 2005 11:53
Indlæg: 11902
Geografisk sted: Århus
Indlæg Pseudoitalienske kødboller med ost
[b:e0a51e45cc]Tilberedningstid: [/b:e0a51e45cc]45 minutter, vil jeg tro?

[b:e0a51e45cc]Antal personer retten er beregnet til: [/b:e0a51e45cc]6-8

[b:e0a51e45cc]Ingredienser: [/b:e0a51e45cc]

[i:e0a51e45cc]Til kødbollerne:[/i:e0a51e45cc]
600 gram hakket oksekød, eller kalv, eller halvt okse/halvt svin.
2 gule løg, revet på rivejern
1-2 fed knust hvidløg
1 dl rasp eller brødkrumme fra et godt brød.
mælk.
2 æg
friskkværnet peber
salt
basilikum eller merian og stødt laurbærblad.
Ost i terninger. Mozarella er topdollar, men andre oste er også anvendelige.

[i:e0a51e45cc]Til sovsen:[/i:e0a51e45cc]
2-3 dåser flåede hakkede tomater
1-2 hakkede gule løg
1 lille chili
salt
peber
stødt kanel
olivenolie.

[b:e0a51e45cc]Fremgangsmåde - for dummies: [/b:e0a51e45cc]
Put raspen/brødkrummen i en røreskål, hæld mælk over og rør rundt imens - der er mælk nok i, når det hele har konsistens som stiv havregrød.
Tilsæt revet løg, knust hvidløg 1 tsk salt, æg og fars.
Rør det hele sammen med røremaskine (eller gode armmuskler) tilsæt øvrige krydderier og rør igen.
Smag evt på farsen, om den er salt nok og krydret nok.
(muligvis kommer de fra fødevarestyrelsen og giver dig en bøde for at smage på rå fars, men dét må du så leve med. Jeg modtager INGEN erstatningskrav i dén henseende :lea: )

[i:e0a51e45cc]Lad farsen stå imens du laver sovsen:[/i:e0a51e45cc]
hakket løg steges ved svag varme i olivenolie, til det er klart. Tilsæt chili og tomater.
(hvis du smider chilien i som hel frugt er den nemmere at hive op igen, når den har afgivet nok smag. Hvis din mad gerne må være stærk kan du bare hakke hele frugten og smide den i - men så er den ikke så "italiensk" mere)
Kog sovsen godt igennem og smag til med salt, peber og kanel. Sovsen skal være sød, men lidt stærk og med tydelig kanelsmag.

Skær osten i tern på størrelse med yatzyterninger.
Form farsen til kødboller omkring osteterningerne.
Farsen skal omslutte osten HELT ellers bliver det til grat, når bollerne koges.

Læg bollerne ned i tomatsovsen med en ske og lad dem koge for svag varme til de er gennemkogte. Der bliver en del boller, så der er ikke plads i gryden til dem alle på en gang. De færdige boller tages op og lægges i et fladt fad i ét lag og holdes varme i ovnen.

Spæd evt sovsen med lidt vand, hvis den bliver for tynd.
Hæld sovsen over kødbollerne.

[b:e0a51e45cc]Særligt at være opmærksom på: [/b:e0a51e45cc]
Bollerne er gennemkogte når de føles helt faste og osten så småt begynder at sive ud af "samlingerne"

[b:e0a51e45cc]Fryseegnet/ikke-fryseegnet [/b:e0a51e45cc]
Glimrende egnet til frysning. Fadet med boller + sovs kan stilles direkte i ovnen fra fryseren.

[b:e0a51e45cc]Andre ting:[/b:e0a51e45cc]
Krydrer du bollerne med oregano istedet for basilikum, så smager de rigtig godt med fetafyld...men må vel så være pseudogræske istedet for pseudoitalienske?

[b:e0a51e45cc]Tilbehør:[/b:e0a51e45cc]
Pasta, brød og salat, måske?

_________________
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.


søn 27. maj 2007 20:16
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: man 21. nov 2005 14:26
Indlæg: 9091
Geografisk sted: Point of no return!
Indlæg Pseudoitalienske kødboller med ost
[quote:4fa909d6e6]600 kilo [/quote:4fa909d6e6]

Øhm Anntte, det er godt nok en STOR portion kød? Mente du 600 gram?

_________________
Venlige tanker

CXEC



"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates


man 28. maj 2007 15:47
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs 29. nov 2005 11:53
Indlæg: 11902
Geografisk sted: Århus
Indlæg Pseudoitalienske kødboller med ost
Fejlen er straks rettet. Skrev oprindeligt et halvt kilo - og lagde så lige lidt til...uden at ændre betegnelsen!
:mur:

_________________
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.


man 28. maj 2007 18:23
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: fre 18. nov 2005 11:30
Indlæg: 384
Geografisk sted: blåvand, vestjylland.
Indlæg Pseudoitalienske kødboller med ost
Kloge Strigler :aribeth: , af nogle i dette moment ligegyldige årsager, må jeg ikke spise brød, dvs. rasp og for den sags skyld heller ikke pasta.

Hvad kan jeg bruge istædet for rasp i disse herlige pseudo-middelhavs kød boller ?????

Birgitte

_________________
Birgitte



M


man 28. maj 2007 18:45
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs 29. nov 2005 11:53
Indlæg: 11902
Geografisk sted: Århus
Indlæg Pseudoitalienske kødboller med ost
[quote:10a6258eef]Hvad kan jeg bruge istædet for rasp i disse herlige pseudo-middelhavs kød boller [/quote:10a6258eef]

Faktisk kan du bruge fint revet squash, hvor du først har klemt væden fra!
:ide:

Bollerne bliver lidt mere usammenhængende = kog FORSIGTIGT og ved meget svag varme, men de smager stadig udmærket.
:aribeth:

_________________
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.


man 28. maj 2007 19:50
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: tors 17. nov 2005 15:16
Indlæg: 7853
Geografisk sted: Vendsyssel
Highscores: 9
Indlæg Pseudoitalienske kødboller med ost
Kanel??? :afvist:

Jeg formoder ikke at det er et problem at udelade dette i mine ører helt og aldeles upassende krydderi? :ondgrin:

For så lyder det dæleme som mums :aribeth:

_________________
Venlig hilsen
Lone den Anden

Selvfølgelig er det meningen at vi skal spise dyrene - ellers var de jo ikke lavet af kød


tors 31. maj 2007 23:03
Profil
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs 29. nov 2005 11:53
Indlæg: 11902
Geografisk sted: Århus
Indlæg Pseudoitalienske kødboller med ost
[quote:9a788c94e3]Jeg formoder ikke at det er et problem at udelade dette i mine ører helt og aldeles upassende krydderi?[/quote:9a788c94e3]

Sikkert ikke. Men nu ER der jo dét ved kanel at det sammen med tomat og basilikum indgår en HIMMELSK symbiose, som du går FULDstændig glip af, hvis du springer det over pga "risengrødsassociationer" eller lignende.

_________________
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.


fre 1. jun 2007 07:38
Profil
Indlæg Pseudoitalienske kødboller med ost
Uha ja kanel sammen med chili i tomatsovs :aribeth: ..... for slet ikke at snakke om at kaste et par stykker mørk chokolade i en chiliret ..... uha det er også godt :slik:
Mvh. Lisbeth


lør 8. mar 2008 16:59
Indlæg Pseudoitalienske kødboller med ost
Har lige et spørgsmål .... :ehh: .... Hvis man skal spæde sovsen med vand, hvis den er blevet for TYND, hvad skal man så gøre, hvis den er blevet for TYK ?? .... :lol:

Mvh. Lisbeth


lør 8. mar 2008 17:09
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs 29. nov 2005 11:53
Indlæg: 11902
Geografisk sted: Århus
Indlæg Pseudoitalienske kødboller med ost
Cement, måske?
:lea:

_________________
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.


lør 8. mar 2008 17:09
Profil
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Svar på emne   [ 12 indlæg ]  Gå til side 1, 2  Næste

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Danish translation by Olympus DK Team