Page 1 of 1

Stegte rejer med grønt

Posted: Sun 27. May 2007 06:50
by Lone
[b:71814b3c34]Navn:[/b:71814b3c34]Stegte rejer med grøntsager

[b:71814b3c34]Tilberedningstid:[/b:71814b3c34] 15 - 20 minutter

Antal personer retten er beregnet til: 2-3

[b:71814b3c34]Ingredienser: [/b:71814b3c34]

1. 2-300 g. rejer
2. snittede grøntsager, eller frosne, ca 500 gr - 700 gr.
Gulerødder, broccoli, blomkål, grønne asparges, hele ærter i bælg, haricots verts ( lange grønne bønner), rødløg, rød og grøn peberfrugt.
3. Krydderier: stødt chili, stærk karry, 2-3 fed knust hvidløg, salt, peber, oregano
Nudler, 100 gr.
Olivenolie eller andet at stege i

[b:71814b3c34]Fremgangsmåde - for dummies: [/b:71814b3c34]
Olie varmes i stegegryde, chili og karry tlsættes olien ( bliver herved stærkere) og steges et minut under omrøring.
Rejer og grøntsager tilsættes og steges ved høj varme, indtil det hele har taget farve.
Tilsæt hvidløg.
Steger videre ved middelvarme, mens nudler koges.

Nudler: kog vand, tilsæt salt, tilsæt nudler ( de her kinesiske i plader), kog i 3-4 minutter.
Hæld vandet fra nudlerne og dryp dem af.

Hæld dem ned i reje- og grøntsagsblandingen og steg dem nogle minutter under omrøring, så det hele blandes.
Tilsæt salt, peber og oregano

[b:71814b3c34]Særligt at være opmærksom på:[/b:71814b3c34]
Grøntsager og rejer er færdige, når broccoli/gulerødde er til at spise - bid i én! Grøntsagerne skal ikke være bløde, men sprøde.
Pas på at røre rundt ind i mellem, ellers brænder det på.
Mængderne er dem vi bruger hos os til 3 personer. De kan justeres individuelt.


Fryseegnet/ikke-fryseegnet : Sandsynligvis ikke fryse-egnet
Pris: Kan laves for 25 kroner til 3 personer! Frosne grøntsager kan være gode og billige!