Page 1 of 1

Ørred på bål!

Posted: Thu 15. May 2008 21:29
by aribeth
Man fanger en regnbueørred eller køber en frisk fra sin fiskehandler eller et dambrug.

Så renser man den og ligger den i en masse stanniol med et par skiver citron under. fylder den med salt, peber, persille, løvstikke og lidt mynte, et par skiver citron og nogle klatter smør.
Så ser det sådan her ud:
[img:2fb718db7a]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/rred003.jpg[/img:2fb718db7a]
Så lukker man stanniolen grundigt og putter et ekstra stykke udenom...der må IKKE gå hul i det.

Så laver man sig et bål og sætter sig med en øl og venter til der er pæne, gode gløder:
[img:2fb718db7a]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/rred010.jpg[/img:2fb718db7a]

Når der så er gløder så ligger man fiskene ind imellem dem:
[img:2fb718db7a]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/rred024.jpg[/img:2fb718db7a]

Når der er gået 7-8 minutter, så vender man dem:
[img:2fb718db7a]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/rred028.jpg[/img:2fb718db7a]

Når de så har fået tilsvarende, så har man drukket øllen og hentet sig et fad imens som man har hevet fiskene op på. og så går man ind og åbner for stanniolen og der breder sig en duft så skøn:
[img:2fb718db7a]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/rred048.jpg[/img:2fb718db7a]

SÅ vipper man dem forsigtigt ud af stanniolen og over på faddet og spiser dem sammen med nye kartofler og hvide asparges der kun lige er kogte, med smør og salt.
[img:2fb718db7a]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/rred052.jpg[/img:2fb718db7a]


Katrine

Ørred på bål!

Posted: Sun 18. May 2008 13:27
by KatieKat
Fedt med billeder der viser processen.

Ørred på bål!

Posted: Sun 18. May 2008 15:21
by CXEC
Smagte de så lige så godt som de ser ud? :aribeth: :aribeth: :aribeth: :aribeth: :aribeth: :aribeth: :aribeth: :aribeth: