Page 1 of 1

kulmule og rejer i grønoghvidsovs

Posted: Mon 24. Mar 2008 23:14
by annetteB
Ingredienser (til 8 personer)
1 liter grønsagsbouillon
det grønne af en porre
900 gram kulmulefileter delt i mindre stykker
2 bundter persille
2 store porrer i meget tynde skiver
en klat smør
300 gram flotte store rejer (eller krebsehaler eller jomfruhummerhaler)
basilikum
peber
1 dl piskefløde
maizena til jævning

Fremgangsmåde:
Bring bouillonen i kog sammen med den grønne porretop
Damp kumulefileterne nogle få stykker af gangen i grønsagsbouillonen ved svag varme til de skifter farve.
Tag dem op og hold dem varme. (fx i et lunt fad med låg på)

Smelt smørret i en sauterepande.
Lad porreskiverne simre uden at tage farve indtil de bliver bløde.
Tilsæt den hakkede persille, fløden og størstedelen af fiskebouillonen. Smag til med peber og basilikum.
Jævn sovsen med maizena, den må ikke være for tynd.

Varm rejerne forsigtigt i sovsen, de skal blive gennemvarme, men må IKKE koge - så bliver de hårde og kommer til at smage som hæfteplaster lugter.
Læg fisken i sovsen.

Server med pillekartofler vendt i hakket persille - eller med frisk pasta.

variation: Lav sovsen med dild istedet for persille - og udskift en dl af bouillonen med tør hvidvin.