Vis ubesvarede indlæg | Vis aktive emner * Arcade    Dato og tid er fre 24. nov 2017 00:17



Svar på emne  [ 1 indlæg ] 
 kulmule og rejer i grønoghvidsovs 
Forfatter besked
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs 29. nov 2005 11:53
Indlæg: 11902
Geografisk sted: Århus
Indlæg kulmule og rejer i grønoghvidsovs
Ingredienser (til 8 personer)
1 liter grønsagsbouillon
det grønne af en porre
900 gram kulmulefileter delt i mindre stykker
2 bundter persille
2 store porrer i meget tynde skiver
en klat smør
300 gram flotte store rejer (eller krebsehaler eller jomfruhummerhaler)
basilikum
peber
1 dl piskefløde
maizena til jævning

Fremgangsmåde:
Bring bouillonen i kog sammen med den grønne porretop
Damp kumulefileterne nogle få stykker af gangen i grønsagsbouillonen ved svag varme til de skifter farve.
Tag dem op og hold dem varme. (fx i et lunt fad med låg på)

Smelt smørret i en sauterepande.
Lad porreskiverne simre uden at tage farve indtil de bliver bløde.
Tilsæt den hakkede persille, fløden og størstedelen af fiskebouillonen. Smag til med peber og basilikum.
Jævn sovsen med maizena, den må ikke være for tynd.

Varm rejerne forsigtigt i sovsen, de skal blive gennemvarme, men må IKKE koge - så bliver de hårde og kommer til at smage som hæfteplaster lugter.
Læg fisken i sovsen.

Server med pillekartofler vendt i hakket persille - eller med frisk pasta.

variation: Lav sovsen med dild istedet for persille - og udskift en dl af bouillonen med tør hvidvin.

_________________
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.


man 24. mar 2008 23:14
Profil
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Svar på emne   [ 1 indlæg ] 

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Danish translation by Olympus DK Team