[b:5dbf2b64bb]Tilberedningstid: [/b:5dbf2b64bb]
Det kommer an på hvor meget gejl man putter i dimserne.
Ca. 1 time ved ovnstegning.
[b:5dbf2b64bb]Antal personer retten er beregnet til: [/b:5dbf2b64bb]
2-4 personer (afhænger af hvor meget man holder af tun og hvor meget man spæder tunen op med gulerødder)
[b:5dbf2b64bb]Ingredienser: [/b:5dbf2b64bb]
2 dåser tun
2 æg
Lidt hvedemel
Salt & peber
Rød karry
2 små gulerødder, fint revet
1 lille løg, fint revet
1 lille rød peberfrugt, skåret i små tern
[b:5dbf2b64bb]Fremgangsmåde - for dummies: [/b:5dbf2b64bb]
Åbn tundåserne og hæld vandet fra.
Rør tun op med salt og peber, og grøntsagerne hvis man tør dét.
Smag til med salt, peber og rød karry.
Tilsæt æggene og rør mel i til det virker som om det kan formes. "Farsen" er lidt våd, så der skal ca. 1 dl til denne portion.
Form "farsen" med en spiseske til frikadelleagtig størrelse og form og læg dem på en bageplade. Lidt væde kan presses ud af "farsen" mens man former dellerne. Det er en god idé at smøre bagepladen (eller en form) med olivenolie eller smør inden.
Bages ved sådan cirka 200 grader i sådan cirka 30-40 minutter.
Serveres med fx en karrysovs, ris og lækre grøntsager...
[b:5dbf2b64bb]Særligt at være opmærksom på: [/b:5dbf2b64bb]
Hmmm... Altså farsen er vådere end en alm. frikadellefars. Det er OK, men den skal kunen formes. Sørg for at delledimserne bliver presset lidt på når du former dem.
[b:5dbf2b64bb]Fryseegnet/ikke-fryseegnet [/b:5dbf2b64bb]
Jo, det kan man sikkert godt!
Nemme tun-frikadelle-agtige tingester
Nemme tun-frikadelle-agtige tingester
- Ninie.
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
-
- Posts: 1086
- Joined: Sun 20. Nov 2005 14:08
-
- Posts: 1086
- Joined: Sun 20. Nov 2005 14:08
-
- Posts: 1086
- Joined: Sun 20. Nov 2005 14:08
Re: Nemme tun-frikadelle-agtige tingester
...men nu kan jeg så også godt tage en dåse tun og en gaffel og gå i krig...
/SL