Page 1 of 1

Pate af kylling/høne/poulard

Posted: Wed 26. Nov 2008 17:24
by aribeth
Idag har jeg lavet pate!

Den står stadig i ovnen så jeg kan ikke garantere for smagen endnu... men jeg VED at det bliver godt. :linski:

Jeg har forsøgt at billeddokumentere det, mest fordi jeg synes det er skægt...

Det hele starter med at man roder sin fryser igennem og falder over følgende: En pakke kyllingehjerter, en pakket kyllingekråser og en pakke kyllingelever samt en gammel poulard og den dværghane man slagtede i ren og skær arrigskab i efteråret!!
(man finder godt nok også en pakke andelever, en gedelever og en del kaninlever plus et par hjerter fra hhv. gris og kalv, men det lader man ligge indtil videre)

Så tager man de to fjerkræ og befrier dem for brysterne:
[img:78148cbdd3]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/pate1.jpg[/img:78148cbdd3]

man smider hjerter, kråser, fjerkræ i en gryde med vand sammen med nogle peberkorn, laurbærblade, og et par nelliker i anledningen af den forestående jul :linski:
[img:78148cbdd3]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/pate2.jpg[/img:78148cbdd3]

Så lader man det koge, så der kun lige er bevægelse på toppen af vandet i et par timer... og man husker at skumme det grumme grå snask af vandet...
[img:78148cbdd3]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/pate3.jpg[/img:78148cbdd3]

Så hakker man den rå kyllingelever, og brysterne ned i en skål og hakker efterfølgende de kogte ting, her er et billed hvor ejg er næsten færdig emd at hakke indmaden:
[img:78148cbdd3]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/pate4.jpg[/img:78148cbdd3]

Det ser sådan her ud når det er hakket:
[img:78148cbdd3]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/pate5.jpg[/img:78148cbdd3]

Så hakker man et stort fed hvidløg, et zittauerløg, og et par håndfulde svampe ned i farsen også, putter et æg i, og en stor skefuld andefedt, samt brødkrummerne fra et stykke lyst brød. En skefuld salt ca... en god omgang friskkværnet peber, en teskefuld timian og en teskefuld "Herbes de Provence" krydderi... sådan ca... det er puttet i på slump...
Så spædes farsen op med et par dl af suppen eller 3 så det har den rette konsistens.
Puttes i forme og stilles i et vandbad ved 170-180 grader i det jeg vil skyde til en times tid:
[img:78148cbdd3]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/pate6.jpg[/img:78148cbdd3]

Om en time tager jeg billeder af det færdige resultat, og kommer med udtalelser om smagen :linski:


Katrine

Pate af kylling/høne/poulard

Posted: Wed 26. Nov 2008 17:51
by Lisbeth Sejberg
Nu spørger jeg måske dumt ...... :tosse: ...... men er det virkelig nødvendigt at koge det i flere timer, INDEN det skal hakkes og efterfølgende i ovnen ??
Hvorfor ikke hoppe kogningen over, hakke skidtet og så direkte i ovnen ??

Men nu har du jo selvfølgelig heller ikke andet at lave :lea: :linski:
Mvh. Lisbeth

Pate af kylling/høne/poulard

Posted: Wed 26. Nov 2008 17:56
by aribeth
ja hvorfor koge det i flere timer inden ? :linski:

Fordi kråser og hjerter er sådan noget lidt sejt noget og derfor skal koges først....I min verden smager de også meget bedre når det har været kogt inden... samt at der kan komme en del affaldsstoffer ud af dem... det kan man koge væk... og de bliver RIGTIG møre af at koge først.

Jeg koger ikke brysterne, det bliver det for tørt af, og det giver en god struktur i pateen at der BÅDE er kogt kød og rådt kød i... Hanen var en gammel irriterende hane som var MEGET sej, så den havde helt sikekrt godt af at blive kogt først... og så er det bare meget nemmere at pille øddet af benene på poularden og andet fjerkræ hvis det er kogt først :-)


Katrine

Pate af kylling/høne/poulard

Posted: Wed 26. Nov 2008 18:02
by Lisbeth Sejberg
Kråser og hjerter ...... jeg læste vist lidt for hurtigt ja :-)
Håber ikke det påvirker smagen i negativ retning, at hanen ud over at være gammel også var irriterende :hhansen:
Mvh. Lisbeth

Pate af kylling/høne/poulard

Posted: Wed 26. Nov 2008 18:10
by aribeth
[quote:2bf6b3e4c6]Håber ikke det påvirker smagen i negativ retning, at hanen ud over at være gammel også var irriterende [/quote:2bf6b3e4c6]

Det gør den faktisk bedre!!! Det er en fryd at spise hanen lissom det var rart at slagte den :ond:

Nå men Pateen smager GODT!!! omend jeg har glemt et par ansjoser synes jeg...


Katrine

Pate af kylling/høne/poulard

Posted: Thu 27. Nov 2008 23:43
by 99E
Ansjoser er ikke helt dumme - af den rette slags, i de rette mængder.
V lavede en gang en ansjospastaret, der stank afskyeligt - men smagte fremragende. Jeg tror det var en Jamie Oliver-en.

Pate af kylling/høne/poulard

Posted: Fri 28. Nov 2008 09:30
by Lena
Hvad er det lige ansjosen gør for pateen?

Jeg har ofte fasaner liggende.......... De må være brugbare i sådan en paté.

Hvad er det for et gaskomfur du har Katrine?

Pate af kylling/høne/poulard

Posted: Fri 28. Nov 2008 09:35
by aribeth
ansjoser er et genialt krydderi... jeg sværger at folk som ikke kan fordrage ansjoser ikke ville ane det var i maden hvis ike de blev det fortalt... OG hvis ikke det var ødelagt af for mange... :-)

Ansjoser giver en lidt anderledes saltsmag end salt :linski: men jeg har faktisk ombestemt mig... pateen er simpelthen genial nu hvor den er kølet ned og smagen rigtig har sat sig i den :-)
Jeg sidder lige nu og guffer en skive rugbrød med et lag andefedt på og så pate... dertil får jeg i øvrigt et glas hjemmegjort most og om lidt skal jeg have KAFFE :-)

Mit komfur er et SMEG gaskomfur ... et af de store... jeg er vældig godt tilfreds med det :hhansen:

Katrine