Page 1 of 1

Fasanbryst med løgcreme og blommekompot.

Posted: Sun 6. Jul 2008 20:19
by Deerhunter
Blommerne halveres og stenene fjernes. Skær blommerne ud i både. Kog balsamicoen op med kanel, stjerneanis og sukker. Hæld den kogende lage over blommerne og lad det stå og trække natten over.

Skær lårene af de flåede fasaner. Skær kødet af lårene og læg det til siden. Skær brysterne af fasanerne. Hak skroget ud i mindre stykker og kog det til fond.

Fond og halvdelen af de pillede skalotteløg koges sammen med fasanskroget i ca. en time. Det skal svinde ind til ca. det halve. Løg og kød tages op og fonden sigtes. Tilsæt løgene igen sammen med den revne skal af citronen og fløden og kog det sammen.

Det hele pureres igennem en sigte. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Tag det rå kød fra lårene og hak det. Bland det med timian, den anden halvdel af de hakkede løg, salt og peber. Form farsen som mini krebinetter og steg dem gyldne i lidt olie på en pande.

Fasanbrysterne krydres med peber og steges rosa ved jævn varme. Det er vigtigt at fasanbrysterne steges forsigtigt for ikke at blive tørre. Først til sidst tilsættes salt for ikke at trække saften ud af kødet.

[b:eb298a1bdc]Ingredienser til 4 personer: [/b:eb298a1bdc]
2 fasaner
500 g blommer
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stjerneanis
1-2 spsk. rørsukker
2 dl. rød balsamico
Timian
½ l. vildfond eller hønseboullion
10-15 skalotteløg
1-2 økologiske citroner - skallen skal også bruges
1 dl. piskefløde
Salt og peber

[b:eb298a1bdc]Tilbehør I:[/b:eb298a1bdc]
Sukkerærter eller nye grønne bønner stænket med hvid balsamico.

[b:eb298a1bdc]Tilbehør II:[/b:eb298a1bdc]
Råstegte rodfrugter

Fasanbrysterne portionanrettes sammen med mini krebinetterne og løgcremen. Over kødet rives lidt Alba Pecorino med trøfler. De råstegte rodfrugter, blommekompot og salaten serveres separat.