Page 1 of 1

Fasaner med tranebær og dadler

Posted: Sun 6. Jul 2008 17:48
by Deerhunter
Fuglene flås, skylles og tørres og gnides med salt ind- og udvendig. Brun dem i smør i en tykbundet gryde. Tag stykkerne op og brun løget. Tilsæt hvidvin og hønsefond, og læg fuglene tilbage i gryden. Steg under låg i 30 min.

Tag fuglene op, og skær brystet og lårene fra. Kødet holdes varmt.

Hæld piskefløden i gryden, jævn med lidt meljævning og smag til med salt. Halver dadlerne og fjern stenene. Rist tranebærrene i lidt olie under stadig bevægelse til de er ved at briste. Tilsæt eventuelt lidt rørsukker. Bland de flåede dadler i og varm det hele igennem.

Dadlerne kan forinden fryses let så det er nemmere at smutte skindet af under rindende koldt vand.

Skær brystkødet af benene og anret lår og brystkød på et varmt fad. Hæld lidt sauce over kødet og pynt med tranebær og dadler.

Serveres med kogte letsaltede nye kartofler.

[b:42a220a258]Ingredienser til 4 personer: [/b:42a220a258]
2 fasaner
Neutral olie til stegning
1 kepaløg
2 dl. hvidvin
2 dl. vildfond eller hønsebouillon
2 dl. piskefløde
200 g. tranebær
200 g. friske dadler
Rørsukker

En let kølig hvedeøl - eller weissbier - passer godt til denne ret - foruden isvand og brød.