Vis ubesvarede indlæg | Vis aktive emner * Arcade    Dato og tid er man 20. nov 2017 23:20



Svar på emne  [ 1 indlæg ] 
 Fasaner med tranebær og dadler 
Forfatter besked
Indlæg Fasaner med tranebær og dadler
Fuglene flås, skylles og tørres og gnides med salt ind- og udvendig. Brun dem i smør i en tykbundet gryde. Tag stykkerne op og brun løget. Tilsæt hvidvin og hønsefond, og læg fuglene tilbage i gryden. Steg under låg i 30 min.

Tag fuglene op, og skær brystet og lårene fra. Kødet holdes varmt.

Hæld piskefløden i gryden, jævn med lidt meljævning og smag til med salt. Halver dadlerne og fjern stenene. Rist tranebærrene i lidt olie under stadig bevægelse til de er ved at briste. Tilsæt eventuelt lidt rørsukker. Bland de flåede dadler i og varm det hele igennem.

Dadlerne kan forinden fryses let så det er nemmere at smutte skindet af under rindende koldt vand.

Skær brystkødet af benene og anret lår og brystkød på et varmt fad. Hæld lidt sauce over kødet og pynt med tranebær og dadler.

Serveres med kogte letsaltede nye kartofler.

[b:42a220a258]Ingredienser til 4 personer: [/b:42a220a258]
2 fasaner
Neutral olie til stegning
1 kepaløg
2 dl. hvidvin
2 dl. vildfond eller hønsebouillon
2 dl. piskefløde
200 g. tranebær
200 g. friske dadler
Rørsukker

En let kølig hvedeøl - eller weissbier - passer godt til denne ret - foruden isvand og brød.


søn 6. jul 2008 17:48
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Svar på emne   [ 1 indlæg ] 

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Danish translation by Olympus DK Team