Vildandebryst med bagte tomater og kanelsovs.

Post Reply
Deerhunter

Vildandebryst med bagte tomater og kanelsovs.

Post by Deerhunter »

Jeg har med vilje ikke angivet mængde under ingredienser, da det afhænger af andeart og antal personer, men retten er meget simpel at lave, så smag og beregn dig frem. Skal du bruge retten som forret, kan du udelade kartoflerne.

Du kan også bruge bryststykker fra opdrættede ænder, men vælg det magreste og mørkeste kød du kan finde. Stegetiderne i opskriften gælder kun for vildænder da alderen på fuglene spiller en rolle.

Bryststykkerne fra vildænderne brunes på en pande og steges herefter i ovnen ca. 20 minutter ved 180 grader afhængig af ændernes alder. Bryststykkerne må ikke være helt gennemstegte, men svagt rosa for ikke at blive tørt.

Ældre ænder kan med fordel steges i et ildfast fad med låg. Ældre ænder bør også steges med reduceret varme og længere stegetid.

Et passende antal cherrytomater halveres. Placeres med snitfladen opad i et ildfast fad. Hver snitflade tilsættes forsigtigt 1 teske hindbær balsamico - det må gerne løbe over, og bages i ca. 20 minutter ved ca. 180 grader.

Kanelstænger sauteres af med timian. Balsamico og enebærret hældes på og det hele koges ind ved jævn varme. Fonden tilsættes og det hele koges ved svag varme i ca. 30 minutter. Et enebær er tilstrækkeligt til en vildand. Bruger du bryststykker fra en opdrættet and kan du udelade enebærret.

Derefter sigtes kanelstænger fra og saucen tilsmages med akaciehonning, citronsaft, balsamico, salt og peber.

Pastinakker skrælles og skæres ud i grove strimler og steges af i olie. Når de har fået en gylden farve tilsættes lidt akaciehonning, balsamico og citronsaft som forinden er rystet godt sammen og smagt til.

Kartoflerne skrælles og skæres i 1 cm tykke skiver. Dub væden af med papir fra køkkenrullen. Kartoflerne rystes sammen med lidt olie og tørret timian og steges i ovnen ved 180 grader til de er møre og gyldne - det tager ca. 45 minutter. Kartoflerne må ikke dække hinanden. Jeg syntes det er nemmere at ryste det hele sammen i en gryde med låg for at få dækket alle kartoffelskiverne med lidt olie inden stegningen. Tilsæt først salt efter stegningen.

Bryststykkerne portionanrettes i tynde skiver. Kartofler og pastinakker lægges ved. Ca. 1 spsk. kanelsovs lægges som bund - det skal ikke hældes over. Portionen pyntes med 4-6 af de halve bagte tomater og lidt ruccula. Hertil brød og isvand.

[b:bdac822ca8]Ingredienser: [/b:bdac822ca8]
Vildand
Brun vildtfond
Kanelstænger
Timian
Enebær
Rød balsamico
Hindbær balsamico
Akaciehonning
Citronsaft
Cherrytomater
Ruccula salat
Salt og peber
Neutral olie
Pastinakker
Aspargeskartofler
Post Reply