Alletiders Road-kill
Posted: Fri 11. Apr 2008 21:05
Man tager en 4x4 og en god snoet skovvej i Frisholt skoven.... og så kører man der mens fasanerne er aktive.
Når der så kommer en fasan til syne i vejkanten, så sørger man for at køre lidt langsommere så fuglen bliver forvirret og tror den kan nå over vejen. Når den begynder at gå så gasser man op og rammer fasanen med sideskærmen således at fuglen bliver slynget til siden, og så den knækker ryggen, men ikke så den bliver så knust at der går hul på indvoldene...
SÅ stiger man ud af bilen, tjekker om fuglen er død, er den ikke det så vrider man halsen om på den... Smider den bagi bilen og så kører man hjem, skolder fuglen og plukker den og renser den.
Så er vi så langt...
Når man så får lyst til at spise dyret så tager man et Belle de boskop æble fra sit eget gode gamle æbletræ, gerne et æble som har ligget en del måneder så det er blevet lidt rynket... smagen er endnu mere markant i æblet så. Det skrælles og kvartes og så proppes det op i fuglen som der i forvejen er kværnet peber og salt ned i.
Fuglen brunes i en god støbejernsgryde i ordentlig smør, samme med et zittauerløg der er kvartet og som har beholdt skallen på. Skallen afgiver nemlig farve til saucen. og en håndfuld groft knuste valnødder.
Når den er brunet tilsættes 500 gram blandede svampe... markchampignon, rørhatte og østershatte for eksempel. Et enkelt hvidløg som er trykket fladt og et stort glas god sød portvin. Tilsæt også et par dl god hønsefond. pluk et laurbærblad og put ved. Smag til emd salt og peber.
Lad fuglen stå og simre en times tid hvor du vender den ind imellem.
Imens skræller du gode kartofler til som koges... der skal nemlig være noget til at søbe den gode sovs i, så kogte kartofler skal der til.
Når fuglen har simret en times tid putter du en skefuld ribsgele ved og en god sjat piskefløde. lader det koge sammen mens du trakterer fuglen.
Spis fasanen med kogte kartofler og sovs til. Eventuelt med en enkelt salat til lavet af hovedsalat og så den klassiske fløde eddike dressing.
Katrine
Når der så kommer en fasan til syne i vejkanten, så sørger man for at køre lidt langsommere så fuglen bliver forvirret og tror den kan nå over vejen. Når den begynder at gå så gasser man op og rammer fasanen med sideskærmen således at fuglen bliver slynget til siden, og så den knækker ryggen, men ikke så den bliver så knust at der går hul på indvoldene...
SÅ stiger man ud af bilen, tjekker om fuglen er død, er den ikke det så vrider man halsen om på den... Smider den bagi bilen og så kører man hjem, skolder fuglen og plukker den og renser den.
Så er vi så langt...
Når man så får lyst til at spise dyret så tager man et Belle de boskop æble fra sit eget gode gamle æbletræ, gerne et æble som har ligget en del måneder så det er blevet lidt rynket... smagen er endnu mere markant i æblet så. Det skrælles og kvartes og så proppes det op i fuglen som der i forvejen er kværnet peber og salt ned i.
Fuglen brunes i en god støbejernsgryde i ordentlig smør, samme med et zittauerløg der er kvartet og som har beholdt skallen på. Skallen afgiver nemlig farve til saucen. og en håndfuld groft knuste valnødder.
Når den er brunet tilsættes 500 gram blandede svampe... markchampignon, rørhatte og østershatte for eksempel. Et enkelt hvidløg som er trykket fladt og et stort glas god sød portvin. Tilsæt også et par dl god hønsefond. pluk et laurbærblad og put ved. Smag til emd salt og peber.
Lad fuglen stå og simre en times tid hvor du vender den ind imellem.
Imens skræller du gode kartofler til som koges... der skal nemlig være noget til at søbe den gode sovs i, så kogte kartofler skal der til.
Når fuglen har simret en times tid putter du en skefuld ribsgele ved og en god sjat piskefløde. lader det koge sammen mens du trakterer fuglen.
Spis fasanen med kogte kartofler og sovs til. Eventuelt med en enkelt salat til lavet af hovedsalat og så den klassiske fløde eddike dressing.
Katrine