Høns i asparges!

Post Reply
aribeth

Høns i asparges!

Post by aribeth »

Den mest simple måde og den billigste OG den bedste kommer her:

Du tager en suppehøne, putter den i en gryde med det grønne fra en porre, en håndfuld persille og et par gulerødder skåret i grove stykker. Så tilsætter du vand til hønen er dækket og smider 5 peberkorn i og en nellike og et enkelt fed hvidløg.

Og så lader du det simrekoge i et par timer...

Det lyder måske besværligt, men det er det slet ikke, for man kan lave alt muligt andet i de par timer mens duften breder sig i huset.

Nå... når så hønen er kogt så tager man den op af vandet som nu er blevet til suppe, og lader den køle af. Når den er kølet af så piller du kødet af og deler det i små stykker med fingrene.
Det er også rigtig nemt!

Så tager du 25 g smør og smelter i en gryde. Det må ikke bruse.
Når det er smeltet tilsætter du knap to skefulde mel og rører med et piskeris til mel og smørblandingen er samlet til en fast masse. så tager du et par deciliter af suppen og hælder i og pisker det til smør/mel blandingen er rørt ud i suppen. Når den når kogepunktet bliver det en meget tyk sovs så du tilsætter vel ca et par dl. suppe mere.
når sovsen er kommet op og koge igen tilsætter du to æggeblommer, det legerer sovsen som det hedder og gør den lækker cremet.
Så åbner du en dåse asparges og hælder vandet fra.
Hønsekødet og aspargsene tilsættes og der smages til med salt og peber.
Det er også ret nemt og tager ikke lang tid, det der er allervigtigst er at man sørger for at røre rundt i gryden næsten hele tiden, eller tager den af blusset når man ikke lige kan røre rundt.


Og det var det... sådan laver man høns i asparges!


Tarteletterne køber man bare og varmer i ovnen...



Katrine
Post Reply