Celestes glaserede andebryst

Post Reply
User avatar
KatieKat
Posts: 8308
Joined: Sun 20. Nov 2005 17:14

Celestes glaserede andebryst

Post by KatieKat »

Glaseret berberiandebryst med rösti
Det er acaciehonningen der gør hele forskellen i denne ret. Vi har modtaget opskriften fra Kenn Thorgaard, kok på restaurant Kellers gård i Århus. Tag dig tid,- retten tager mere end en time at lave...

Ingredienser:
2-3 berberiandebryster
500 g kartofler
4 spsk acaciehonning
2 store gulerødder
1 rodselleri
2 pastinakker
2-3 dl hønsebouillon
salt, peber
smør
persille
maizena
friske krydderurter

Fremgangsmåde:
Rids skindet på andebrysterne, og der krydres med salt og peber. Steg dem i ovnen i 10 minutter ved 180 grader. Smør skindsiden med honning og giv dem så 5 minutter ved 200 grader.
Derefter skal de hvile indpakket i 20 minutter. Snit grønsagerne groft og rist dem på en varm pande til de tager farve og tilsæt derpå hønsebouillon. Tag derpå grønsagerne op og saucen tilsættes væden fra anden og friskhakket persille. Jævn med lidt maizena. Rodfrugterne serveres som tilbehør.
Lav röstien ved at rive kartoflerne groft. Skyl kartoflerne og vrid væden fra i et viskestykke. Smelt lidt smør på en pande og steg en "pandekage" gylden på begge sider. Tilsæt evt. friske krydderurter efter eget valg. Andebryster serveres i tynde skiver.
Don't blame gravity on me.. I voted for velcro!
Post Reply