Page 1 of 1

Grydestegt kylling med hvidløg, citron og hvidvin.

Posted: Sun 27. May 2007 12:50
by annetteB
En (frilands, hjemmedyrket eller lignende) kylling parteres i 10-12 stykker.

Kyllingestykkerne brunes i en blanding af olivenolie og lidt smør.
Læg de brunede kyllingestykker på en tallerken, drys med salt og en del rosmarin (gerne frisk).

Skru ned for varmen og hæld evt lidt mere olie i gryden : to finhakkede løg snurrer i olien til de er klare sammen med en del hvidløgsfed i grove stykker.

Kog panden af med tør hvidvin.

Læg kyllingestykkerne lagvis i en gryde med mange citronskiver imellem lagene - og evt lidt mere frisk rosmarin.
Hæld pandeafkoget over. Spæd evt med mere hvidvin, hvis der ser for "tørt" ud.

Læg låg på gryden og steg ved svag varme til kyllingestykkerne er MEGET møre. (smid evt hele gryden med låg og det hele i ovnen v 150-175 grader, så brænder det ikke på og du slipper for hele tiden at skulle holde øje med det og kan istedet drikke resten af hvidvinen)

Tag kyllingstykkerne op og hold dem varme.
Smid de slatne citronskiver ud, men pres først væden af dem ned i gryden til skyen.
Kog skyen lidt ind for rask varme og under omrøring.
Hæld den indkogte sky over kyllingestykkerne.

Jeg plejer at servere med brød og bulgursalat fordi bulguren smager enormt godt med stegeskyen på/i/ved.
Rissalat kan også gå an, hvis det nu ikke kan være anderledes
(eller man har glemt at købe bulgur :roed:)

Før i tiden kom jeg også ind i mellem kvarte hårdkogte æg i salaten - så vidt jeg husker smagte det osse rigtig godt?

Grydestegt kylling med hvidløg, citron og hvidvin.

Posted: Sun 27. May 2007 13:13
by CXEC
Kyllingestykker (lår eller fillet) omvikles med bacon og lægges i et ildfast fad, smøres med en karry, honning/lys sirup, salt, peber og gurkemeje, sød chili sauce (den søde chilisauce kan erstatte honning/sirup) blanding. Der lægges annanas skiver på, hældes lidt vand ved, og det hele 'smides' ind i en 200 grader forvarmet ovn og steges til det er mørt og genenmstegt.

Server med ris, pasta eller kartoffler alt efter smag.

Velbekomme.

Grydestegt kylling med hvidløg, citron og hvidvin.

Posted: Sun 27. May 2007 18:42
by annetteB
Var det ikke bedre, hvis hver enkelt opskrift fik sit eget indlæg?
Hvis jeg vil lave Celestepølsens ananaskylling er det jo ikke specielt logisk at jeg skal åbne mit eget indlæg om citronkylling for at finde opskriften?
:ide:

Grydestegt kylling med hvidløg, citron og hvidvin.

Posted: Mon 28. May 2007 15:52
by CXEC
Beklager! Det er mig der er et fjols!