Krydret juleagtig and i stegeso

Post Reply
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Krydret juleagtig and i stegeso

Post by 99E »

Image

Du skal bruge:
1 and.
1 stegeso.

...og:
2 madæbler i grove tern.
2 clementiner eller mandariner, skrællede.
Hele nelliker
Hel kanel
Stjerneanis
Salt og peber.

Sådan gør du:
Hiv posen med indvolde og hals ud af andens mave, og fyld æbler og clementiner i i stedet.
Rygtet vil vide, man med fordel kan salte fyldet først.

Resten af fyldet (en and på 2600 gram kan ikke have det hele i maven) smides i bunden af stegesoen sammen med et løg, der er skåret i både.
Drys med gavmild hånd lidt hele nelliker, en 3-5 stjerneanis og en tilsvarende mængde kanelstænger over frugten og tilsæt gerne et glas rødvin.
Anden saltes på begge ydersider og brystet stikkes med 8-10 nelliker (jeg lavede huller i skind+kød med en træ-grillspyd og stak nellikerne deri).
Lægges med brystet opad i stegesoen.

Steg ca 6 timer ved 130 grader.

Hiv soen og anden ud efter et par timer og hæld afsmeltet fedt og smat fra - og derudover "efter behov".
(Jeg var doven og hældte kun fedt fra en enkelt gang...)

Vores stegeso er af glas ( :elsk: Pyrex!) og anden bliver derfor fin og brun og sprød MED låg på.
Hvis man er traditionalist og har en ler-so, skal man nok lige hive låget af den sidste halve time og skrue op på 225 grader for at få brunt og smækkert skind...
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
User avatar
aribeth
Administrator
Posts: 3801
Joined: Sat 2. Jul 2011 18:26

Re: Krydret juleagtig and i stegeso

Post by aribeth »

begge ydersider?!
Raxacoricofallapatorius
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Re: Krydret juleagtig and i stegeso

Post by 99E »

aribeth wrote:begge ydersider?!

Jah, rygsiden OG brystsiden. :linski:
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
User avatar
aribeth
Administrator
Posts: 3801
Joined: Sat 2. Jul 2011 18:26

Re: Krydret juleagtig and i stegeso

Post by aribeth »

hvad så med de to "mellemsider" :linski:
Raxacoricofallapatorius
User avatar
aribeth
Administrator
Posts: 3801
Joined: Sat 2. Jul 2011 18:26

Re: Krydret juleagtig and i stegeso

Post by aribeth »

vi skal i øvrigt have and på lørdag! :hhansen:
Raxacoricofallapatorius
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Re: Krydret juleagtig and i stegeso

Post by 99E »

aribeth wrote:hvad så med de to "mellemsider" :linski:

De klarer sig fint uden... :jeanie:
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
udlandet
Posts: 2196
Joined: Sat 1. Mar 2008 23:45

Re: Krydret juleagtig and i stegeso

Post by udlandet »

Og det smarte er at udyret ikke spröjter andefedt på fläskestegen, god ting med indburet and!!
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Re: Krydret juleagtig and i stegeso

Post by 99E »

udlandet wrote:Og det smarte er at udyret ikke spröjter andefedt på fläskestegen, god ting med indburet and!!

Og hvis man ikke steger flæskesteg: anden sprøjter heller ikke på ovnen. Stort hit.
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
User avatar
Stimata Doamna
Posts: 6496
Joined: Wed 20. Dec 2006 11:58

Re: Krydret juleagtig and i stegeso

Post by Stimata Doamna »

Jeg tror, at jeg adopterer det koncept - og smider nogle kastanjer efter anden.
Venlig hilsen
Randi



Riding ... the art of keeping a horse between you and the ground
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Re: Krydret juleagtig and i stegeso

Post by 99E »

Den står i ovnen...
Nu mangler vi bare, der dukker nogen op og laver ris a la mande til os... Nogen frivillige?
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
Post Reply