Page 1 of 1

Krydret juleagtig and i stegeso

Posted: Tue 6. Nov 2012 15:41
by 99E
Image

Du skal bruge:
1 and.
1 stegeso.

...og:
2 madæbler i grove tern.
2 clementiner eller mandariner, skrællede.
Hele nelliker
Hel kanel
Stjerneanis
Salt og peber.

Sådan gør du:
Hiv posen med indvolde og hals ud af andens mave, og fyld æbler og clementiner i i stedet.
Rygtet vil vide, man med fordel kan salte fyldet først.

Resten af fyldet (en and på 2600 gram kan ikke have det hele i maven) smides i bunden af stegesoen sammen med et løg, der er skåret i både.
Drys med gavmild hånd lidt hele nelliker, en 3-5 stjerneanis og en tilsvarende mængde kanelstænger over frugten og tilsæt gerne et glas rødvin.
Anden saltes på begge ydersider og brystet stikkes med 8-10 nelliker (jeg lavede huller i skind+kød med en træ-grillspyd og stak nellikerne deri).
Lægges med brystet opad i stegesoen.

Steg ca 6 timer ved 130 grader.

Hiv soen og anden ud efter et par timer og hæld afsmeltet fedt og smat fra - og derudover "efter behov".
(Jeg var doven og hældte kun fedt fra en enkelt gang...)

Vores stegeso er af glas ( :elsk: Pyrex!) og anden bliver derfor fin og brun og sprød MED låg på.
Hvis man er traditionalist og har en ler-so, skal man nok lige hive låget af den sidste halve time og skrue op på 225 grader for at få brunt og smækkert skind...

Re: Krydret juleagtig and i stegeso

Posted: Tue 6. Nov 2012 17:13
by aribeth
begge ydersider?!

Re: Krydret juleagtig and i stegeso

Posted: Tue 6. Nov 2012 17:18
by 99E
aribeth wrote:begge ydersider?!

Jah, rygsiden OG brystsiden. :linski:

Re: Krydret juleagtig and i stegeso

Posted: Tue 6. Nov 2012 17:19
by aribeth
hvad så med de to "mellemsider" :linski:

Re: Krydret juleagtig and i stegeso

Posted: Tue 6. Nov 2012 17:20
by aribeth
vi skal i øvrigt have and på lørdag! :hhansen:

Re: Krydret juleagtig and i stegeso

Posted: Tue 6. Nov 2012 17:22
by 99E
aribeth wrote:hvad så med de to "mellemsider" :linski:

De klarer sig fint uden... :jeanie:

Re: Krydret juleagtig and i stegeso

Posted: Sat 15. Dec 2012 17:54
by udlandet
Og det smarte er at udyret ikke spröjter andefedt på fläskestegen, god ting med indburet and!!

Re: Krydret juleagtig and i stegeso

Posted: Sun 16. Dec 2012 03:14
by 99E
udlandet wrote:Og det smarte er at udyret ikke spröjter andefedt på fläskestegen, god ting med indburet and!!

Og hvis man ikke steger flæskesteg: anden sprøjter heller ikke på ovnen. Stort hit.

Re: Krydret juleagtig and i stegeso

Posted: Sun 16. Dec 2012 23:39
by Stimata Doamna
Jeg tror, at jeg adopterer det koncept - og smider nogle kastanjer efter anden.

Re: Krydret juleagtig and i stegeso

Posted: Mon 10. Nov 2014 22:00
by 99E
Den står i ovnen...
Nu mangler vi bare, der dukker nogen op og laver ris a la mande til os... Nogen frivillige?